Park(ing) Day 2021 a la Zona Nord
El cívic i els casals de barri al carrer!

T’imagines els carrers del teu barri buits de cotxes aparcats i plens de rotllanes de gent, testos i plantes? Això és el que pretén el Park(ing) Day a Barcelona i el que farem a la Zona Nord el proper 17 de setembre. Concretament a unes places d’aparcament davant del Casal de Barri de Torre Baró d’11h a 14h i de 16.30 a 20h. En aquest espai i durant aquesta franja horària es faran diverses activitats i s’hi donarà informació la iniciativa. La intenció és treure espai als vehicles privats i omplir-lo de relacions humanes i de comunitat; de vida, en definitiva.

 

Segons el web de la iniciativa Park(ing) Day, l’objectiu és sortir “a reivindicar la necessitat d’incrementar el verd a la ciutat, els espais de jocs i l’espai públic, de reduir els cotxes i la contaminació i de construir altres escenaris i formes de viure respectuoses amb el medi ambient i les generacions futures”. Aquí podeu accedir al manifest d’enguany per descobrir-ne més.

 

L’origen d’aquest moviment es troba a la ciutat de San Francisco l’any 2005. Allí, el col·lectiu d’arquitectes Rebar va idear una campanya divertida i cridanera per aconseguir una ciutat més agradable, humana i verda. Actualment, el Park(ing) Day se celebra a 200 ciutats d’arreu del món, i el web centralitza tota la informació a escala internacional. Per la seva banda, l’esdeveniment barceloní el coorganitzen lInstitut de Salut Global Barcelona i la cooperativa Espai Ambiental.

 

 

Consulta els diferents punts del Park(ing) Day Barcelona 2021 aquí.

Compartir