52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

10 exposicions per visitar al voltant del #8M

Diversos centres civics
Fins al 27/04/2024
  • Art i exposicions

Tria feta amb motiu del Dia Internacional de les Dones

D'entre totes les exposicions que es poden veure aquests dies a la Xarxa dels Centres Cívics de Barcelona i amb el Dia Internacional de les Dones a l’agenda, us proposem un recorregut per 10 sales que posen el focus en les dones. Des de la reivindicació d'alguns noms de dones rellevants en la història fins dones que mostren les seves feina.

 
La dona, llums i ombres
CC Cotxeres de Sants
27/02 – 16/03

La dona que trenca esquemes i dóna forces a les altres per tirar endavant és Llum. Exposició col·lectiva amb obres de Maria Alemany, Montserrat Artal , Anna Bafalluy, Mey Caro, Mary Franquet, Llum Garcia, Gonzalez Ventosa, Montse J. Sorribes, Nurya Khano, Anna Lopez Isart,Araceli Marti, Cèlia Otin, Pepita Pedret, Marta Puigcerver, Anna Rodà,MariaHelena Roig, Neus Silvestre, Isabel Sanmartin.

 
Geologia en femení
CC l’Elèctric
01-16/03

La geologia ajuda a entendre com es va formar el planeta i la seva dinàmica. Conèixer el seu passat dóna eines per comprendre el present i permet fer prediccions sobre el futur. Aquesta mostra reconeix la trajectòria de set científiques que han contribuït a l’avenç de les ciències de la Terra que van haver de lluitar per superar la desigualtat de gènere i així poder desenvolupar la professió.

 
Drets humans de les dones de Mizque a través de la fotografia participativa
CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán
01-29/03

El resultat d’aquesta mostra, a càrrec de la Fundació MUSOL, són les imatges fetes en el marc de les activitats de sensibilització del projecte cap a les dones de Mizque a Bolívia, atenent a l’impacte de la pandèmia COVID-19 sobre la violència per raó de gènere.

 
Dones de barri
CC Zona Nord
04/03 – 02/04

La il·lustradora i autora Rita Hervás de Sant Coloma de Gramenet recull diverses escenes de barri i de la vida protagonitzades per dones.

 
Dones que pinten
CC Can Deu
05 – 27/03

Rosamaria Cuesta, Angela Esteban, Rosa Santamaria i Ana Sol són les “Dones que pinten”. Comparteixen afició i amistat. Ara exposen plegades una petita selecció de les seves obres, de diferents tècniques i estils, que són un reflex fidel del seu amor a la pintura.

 
Jo, dona
CC Casa Groga
06-28/03

El fotògraf Jordi Villacrosa presenta una exposició eclèctica, amb un únic punt en comú: el protagonisme de les imatges recau en les dones totalment diferents entre si. Imatges potents i esfereïdores, en algun cas. D'altres reconcilien amb la humanitat. Els retrats s’acompanyen sensacions, reflexions, pensaments o versos que han inspirat a l’autora Glòria Berbel.

 
Dones, mirades, actituds
CC Sant Andreu
06/03 – 04/04

Aquesta exposició d’Olga S. Alcaraz és una aproximació, des de la mirada de la dona, a les actituds que es prenen al llarg de la vida davant les diferents situacions i estats d’ànim que s’experimenten.

 
Si els cossos fossin cossos
CC Barceloneta
07/03 – 06/04

El col·lectiu Cercle de Fades format per Júlia Suñer, Alba Mendoza i teresa w. És un projecte expositiu per repensar l’imaginari col·lectiu de la sexualitat femenina. Com es pot experimentar de forma alternativa les vivències dels cossos en torn el sexe, el plaer i el desig?

 
El futur i el present, amb F de feminisme
CC Teixonera
07-28/03

Exposició d’il·lustracions fetes a mà, tècnica mixta sobre paper amb la qual Anna Gelats Llobet descriu que 'continuem reivindicant i lluitant per un món i vida digna on la diversitat, la llibertat i la sororitat siguin les protagonistes de la nostra història. Dona treballadora ahir, avui, demà i sempre'.

 
Spatium curae, spatium affectionum
CC Matas i Ramis
14/03 – 27/04

Existeix un espai habitat només per dones? La idea del gineceu grec no sembla tan absurda si es pensa en les dones del voltant. No cal allunyar-se gaire temporalment, només cal mirar enrere cap a la generació de les mares i les àvies per preguntar-se quin espai els pertocava. Comissariada per La otra, amb obres de Núria Estremera i Leia Goiria, Tatiana Donoso i Solomillx. Projecte guanyador de la Convocatòria Pankhurst, dins del Cicle Microcomissariats.

Activitats relacionades