52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

10 propostes escèniques al voltant del #25N

Diversos centres civics
18, 19, 24, 25, 26, 27/11, 01 i 02/122022
  • Dansa
  • Teatre

Dansa, teatre, poesia, noves dramatúrgies...

Per posar-nos a la pell de les dones que han patit maltractaments, per reflexionar sobre els orígens d'aquesta violència contra totes nosaltres, per donar veu a totes les silenciades, per reivindicar la força de les dones o per homenatjar les víctimes de la violència masclista. Sigui quin sigui el motiu, aquestes propostes us faran qüestionar el sistema, a més de proporcionar-vos una bona estona.

O'varias
CC Sagrada Família
17/11 - 20:00 h

Com expliquem el que ens passa, el que vivim i ens fan viure, amb el cos, l’espai i el moviment? Quina ferida ens cal tancar i amb quin llenguatge la cosim? Com retornem al cos, amb el seu cicle, la seva mida i l’espai que ocupa? Un espectacle de dansa amb aspectes pictòrics, poètics i escènics.

NUA (radiografia d’un trastorn)
CC Can Clariana Cultural
18/11 – 19:00 h

Monòleg amb tocs d’humor i diàleg amb el públic, que viu en directe una confessió, la revelació d’un secret, sense quarta paret ni xarxa. L’actriu Ann Perelló situa el públic al límit entre la ficció i la realitat en un joc escènic entre cinc vàters, una càmera web i tot d’elements audiovisuals per comprendre com se sent, des de dins, viure el malson dels trastorns de conducta alimentària.

Bodily Portraits of Minor Characters
CC Urgell 18/11 – 19:00 h
CC La Sagrera – La Barraca 02/12 – 18:00 h
Bodily Portraits of Minor Characters combina textos literaris, poesia i teatre físic recorrent el trajecte vital de dues escriptores del moviment beat: Diane di Prima i Joyce Johnson. Nova York, anys 1950: música jazz i poesia en veu alta. A l’ombra, trobem els personatges secundaris, les dones. Fora del focus, al marge, desdibuixades, treballant underground, no popularitzant-se.

La pietat del precipici: un viatge vertical
CC El Sortidor
19/11 – 19:00 h

Una legió de persones de diversos orígens, cossos i identitats, es reuneixen en la perifèria d'una ciutat cosmopolita. Juntes començaran un viatge iniciàtic en vertical en el qual qüestionaran allò que conforma les seves identitats fins a conformar una nova comunitat. Un espectacle de noves dramatúrgies que reuneix poesia, performance, visuals i dansa vertical.

Això és amor?
CC Bon Pastor
24/11 – 18:30 h

A través de la història d’una parella, anant enrere en el temps, es podrà comprendre què els ha portat fins on són ara. Els mites de l’amor romàntic, les violències quotidianes i invisibles, els rols de gènere, les violències masclistes... Es podrà canviar la història?

Que du bonheur
CC La Casa Elizalde
24/11 - 19.30 h

Al ritme d'un metrònom, una dona es desplaça repetint i transformant un seguit de gestos quotidians. Presonera d'un ritme implacable; en part imposat per la societat i en part, per la imatge que s'imposa ella a ella mateixa. Una lluita obstinada, un continu anar i tornar, jugant amb els clixés i el que és grotesc fins a l’esgotament. La batalla desenfrenada a la qual es lliura es convertirà en la seva victòria final.

Lydda
CC Teixonera
25/11 – 19:00 h

Lydda, és una coreografia basada en la poesia feminista de Lydda Franco Farias. Aquesta peça de dansa tracta el rol polític d’algunes dones defensores i protestants de l’equitat dels drets de gènere. Parla de la necessitat de les dones que han de seguir reinventant-se per sobreviure a una societat patriarcal.

Quiéreme
CC Can Castelló
25/11 – 18:30 h

L’Andrea se submergeix en el record d'un dia normal, aparentment normal. Per ella, aquest dia concret es converteix en unes escales on cada graó és un obstacle per perdonar, per recordar bons moments i per estimar.

Ariadna i el minotaure
CC El Sortidor
26/11 – 19:00 h

La vida de l’Ariadna canvia radicalment després d’una nit. S’ha perdut dins el laberint. No recorda res, no pot recordar-se’n, no vol recordar-se’n. El seu entorn més proper prova de conviure amb una realitat feixuga que els va consumint lentament. Una experiència traumàtica desencadena una sèrie de processos psicològics, físics i socials que molt sovint ens són aliens com a individus i com societat.

Tránsitos
CC Barceloneta 26/11 – 19:00 h
CC Casinet d’Hostafrancs 01/12 – 19:30 h
El càncer, l’amor o la vellesa explicats a través de cinc personatges que formen una família: dues dones trans, una persona no binària, un jove queer i una vella drag. Personatges que encarnaran, des dels seus cossos i identitats dissidents, històries humanes que escapen dels seus trànsits de gènere.

Palestina i Fadwa Tuqan
CC Casa Groga
27/11 – 11:00 h

Mitjançant el teatre-fòrum i l’obra de la poeta Fadwa Tuqan es debatrà el conflicte Palestina-Israel i els drets de les dones. A partir d’aquests dos eixos principals i de les dinàmiques proposades, naixeran altres temes de debat com el racisme, l’abús de poder o la desigualtat.

Activitats relacionades