52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

10 tallers per treure tota la literatura que portes dins

Diversos centres civics
Fins al 20/06/2024
  • Tallers

Un grapat de cursos per desenvolupar l’art d’escriure i la lectura crítica

Si us agrada escriure i imaginar his­tòries, però no sabeu com plasmar-les en el paper o si xaleu de valent amb la lectura i us ve de gust compartir el punt de vista, doneu un cop d’ull als tallers de primavera.

D’entre tots els cursos del trimestre literaris que es poden fer a la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, n’hem trobat uns quants que segur que donen ales a la vostra creativitat.

 
Escriu la teva novel·la
CC Joan Oliver – Pere Quart
Del 02/04 al 18/06 (12 sessions, 98,23 €)

Escriure una novel·la no és pas bufar i fer ampolles. Perfilar els personatges, lligar l’estructura de la història, controlar el ritme de la narració i trobar un estil propi són alguns dels elements que es treballen en aquest curs. El mateix taller es fa en altres horaris. L’equipament també ofereix tallers de novel·la d’iniciació i avançat, així com tallers de lectura.

 
Tastets literaris
CC La Sagrera – La Barraca
Del 04/04 al 20/06 (12 sessions gratuïtes)

Tot un trimestre dedicat a la relectura d'obres que han deixat empremta en la història de la literatura universal. Assaigs de Michel Montaigne, Oliver Twist de Charles Dickens, Alícia al país de les meravelles de Lewis Carroll, El Crist de nou crucificat de Nikos Kazantzakis, El baró rampant d'Italo Calvino i L'edat de la innocència d’Edith Warton són els títols proposats per la primavera.

 
Escriptura creativa. Les històries que ens habiten
CC Torre Llobeta
De l’11/04 al 30/05 (8 sessions, 69,90 €)

La pròpia experiència és la millor font d’inspiració per crear relats. En el curs teoricopràctic s’hi expliquen tècniques narratives del relat en base el material personal. Traieu de dins tota la literatura!

 
La veu pròpia: taller d’escriptura creativa
CC Urgell
Del 18/04 al 20/06 (10 sessions, 83,49 €)

Curs d’iniciació a les tècniques i recursos de l’escriptura literària, pensada per a persones que vulguin adquirir eines narratives i escriure amb veu pròpia. També és una bona via d’introduir-se a la literatura i descobrir com es construeixen les històries.

 
Feminisme per fascicles: lectures feministes per sobreviure al segle XXI
CC Albareda
Del 07/05 al 04/06 (5 sessions, 28,96 €)

Des del Poble-sec us proposen la lectura d’una sèrie de llibres per enfortir els coneixements sobre el feminisme. El patriarcat del salari, de Silvia Federici és la base de la primavera des d’on tractar sobre el marxisme i el feminisme. Són complementaris, irreconciliables o estan en realitat condemnats a entendre’s? Es debat al voltant de la feina de les cures, els ventres de lloguer, la prostitució, el treball domèstic i la relació amb el mercat laboral.

 
Mireu, també, els tallers d’escriptura creativa que podeu fer als CC Casa Golferichs, CC Vil·la Urània, CC Sant Andreu, CC Pere Pruna i CC Pati Llimona.

Activitats relacionades