52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

11 tallers per treballar el #8M a fons

Diversos centres civics
02, 05, 06, 07, 08, 09, 11, 15, 17 i 21/03/2024
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Cursos i monogràfics per passar a l’acció

Amb l’entrada del mes de març, arriba les commemoracions del Dia Internacional de les Dones. Des de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona us proposem un seguit de tallers per continuar prenent consciència d’on venim, fins on hem arribat o mantenir reivindicant-nos en la lluita cap a la igualtat social. Aquests:

 
Taller de maquillatge drag
CC Drassanes
02/03 – 17.00 h

Ideal per a persones alienes al món del drag que vulguin experimentar amb la pròpia expressió de gènere a través de les eines que ofereix el transvestisme. El taller és un recorregut per crear un personatge que ajudi a descriure amb major detall els propis aspectes identitaris. Cal portar la roba per transvestir-se.

 
Alimentació cíclica i antulls premenstruals, cuinem!
CC El Sortidor
05/03 – 18.30 h

Quins són els processos interns pels quals passen les persones al llarg del cicle menstrual? El monogràfic descobreix quins aliments o infusions ajuden a tenir un cicle més lleuger i saludable i es cuinarà una recepta antiinflamatòria per pair els capricis menstruals de manera saludable.

 
Brodat d’una bossa tote bag
CC Sant Martí
06/03 – 18.00 h

L'artista Alejandra Moschini us convida a recrear les imatges de la fotògrafa Inma González a través de la tècnica del brodat, obtenint unes versions de fils i coloraines per portar pel carrer.

 
Autoeditem(nos)
CC Can Felipa
06 i 07/03 – 18.30 h

A partir de les metodologies de treball del projecte Espais Púb(l)ics, es creen dinàmiques artístiques per tal que cada participant pugui elaborar un fanzín a partir d'experiències individuals o col·lectives, tot utilitzant tècniques com el collage, la poesia visual o l'escriptura automàtica.

 
El paper de les dones en l’art
CC La Sagrera – La barraca
08/03 – 18.00 h

Les dones han estat sempre molt presents en tots els camps de l'art i el pensament, però durant molt de temps se n'ha parlat molt poc. Aprofundir al voltant del rol de les dones a l'art és una assignatura pendent i l'objectiu d'aquest monogràfic. El taller ajuda a mirar una obra d'art incorporant la visió femenina en l’equació sigui en la pintura, l'escultura o la música i parlant de les dones artistes, mecenes i models. Taller que també es pot seguir dies més tard al CC Navas (17/03 – 19.30 h).

 
Fanzín feminista
CC Sant Andreu
09/03 – 11.00 h

Una proposta artística col·lectiva per reflexionar sobre el 8M amb imatges, a partir de l'obra d'artistes. Es juga amb una paleta reduïda de colors, amb pintura, brodat, collage i textos per crear il·lustracions pròpies que seran part d'una revista col·lectiva.

 
Grans receptes, grans cuineres
CC Sant Martí
11/03 – 18.00 h

El taller posa l’accent en les receptes de dues cuineres catalanes de gran prestigi mundial: la Carme Ruscalleda, del restaurant Sant Pau i la Fina Puigdevall, de l’espai Les Cols. També es prepararan plats fets pel col·lectiu La Cuina de Sils. Monogràfic impartit per Carmeta Comas de l’Escola de cuinetes.

 
Estic menopàusica... i què?
CC El Sortidor
15/03 – 16.30 h

La metgessa de família Raquel Tomàs i la fitoterapeuta Anna Serrano dirigeixen aquest col·loqui sensorial que parla dels canvis hormonals i processos biològics de la menopausa. Hi haurà intercanvi d’opinions sobre quins aliments, suplements dietètics, herbes remeieres i cosmètica natural poden ajudar durant l’etapa vital.

 
Improfeminisimes
CC Can Felipa
15/03 – 18.30 h

Monogràfic no mixt per endinsar-se en la improvisació teatral i la comèdia, eines poderoses d'autoconeixement i denúncia de tota mena de realitats socials, individuals i col·lectives. Impartit per Sandra Sas.

 
Tote bags feministes
CC Convent Sant Agustí
21/03 – 18.30 h

El 8M és una data assenyalada per a la reivindicació dels drets de les dones, una lluita que va hauria d’anar més enllà d’aquesta data. Per això el centre de Ciutat Vella us convida al taller de tote bags feministes, per crear un disseny propi amb plantilles i materials de lettering i transmetre el missatge durant tot l’any.

Activitats relacionades