52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

19 propostes escèniques per reflexionar sobre el #25N

Diversos centres civics
16, 24, 27, 30/11, 01 i 12/12/2023
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Una dotzena d’històries d’autoconsciència i superació

Al voltant del 25N, el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les Dones, des de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona us proposem una dotzena d’espectacles per reflexionar al voltant de les moltes violències que reben les dones.

 
Tómbola
CC La Casa Elizalde
23/11 - 19.30 h

Una núvia arriba corrent a una estació d’autobusos fugint del seu casament. Compra el primer bitllet que troba al destí més llunyà possible. Mentre espera l’autobús, explica totes les seves relacions fallides al ritme de cançons de Marisol. ‘Tómbola’ és un monòleg musical que reflexiona sobre la toxicitat, l’abús de poder, les expectatives socials col·lectives, fins arribar a la causa de la fuga de la seva protagonista: la situació de violència masclista que pateix.

 
No entenc els homes
CC Can Verdaguer
24/11 – 18.30 h

L’obra de L’autèntica Teatre va de sentiments, resistències i contradiccions. Teatre documental de Verónica Pallini mostra els tòpics masculins i evidencia com es perceben els homes a ells mateixos, en un moment històric en què la seva figura està al punt de mira. El 98 % del text escènic són els relats dels participants d’una investigació de llarga durada amb un enfocament antropològic.

 
Un tema de gènere
CC Barceloneta
24/11 – 19.00 h

La companyia de teatre social La Xixa presenta una peça teatral amb perspectiva intercultural i interseccional on es visibilitzen les discriminacions laborals a causa del gènere o del sexe, tot i que també transita per altres circumstàncies de poder que són presents a la vida quotidiana.

 
La muda
CC Can Felipa
24/11 – 19.00 h

Març de 2021. Islàndia. El volcà Fagradalsfjall entra en erupció. Va fer tremolar l'illa tantes vegades que el terra es va tornar inestable i al final va explotar. Uns dies després, l’M també va explotar. Denunciar l'home que va abusar d'ella quan era petita no podia ser només cosa seva. I va entrar en erupció. I va començar a pintar tota aquella lava i a vomitar sense mirar a qui tacava. La muda és un crit sobre el fàstic, la por, el vòmit i el dret a estar enfadada. Hi haurà un col·loqui posterior amb Vicki Bernadet.

 
El diario de Patri
CC Navas
24/11 – 19.00 h

Un vol, tres hostesses i una maleta. Es produeix un accident aeri d’un vol de l’aerolínia “Patriaryet”. Només una maleta sobreviu a l’impacte. Dins és plena de veus, de relats i experiències personals de dones. Dones que han patit una violència masclista constant i estructural. Las Fritas teatre creuen que el teatre és una gran arma de transformació social, així com una eina de reflexió i empoderament.

 
This poem is not consent
CC Pere Pruna
24/11 – 19.30 h

Petit recital a càrrec de Sònia Moll de poemes on es compartirà bellesa, música i emoció. Una lectura de textos que són lluita, resistència i autodefensa contra les violències exercides contra les dones. No es consentirà cap més violència.

 
365 dones l’any
CC Barceloneta
27/11 – 19.00 h

Lectura dramatitzada "Avui no dormo als teus braços" d'Àngels Aymar porta a escena la vida i obra d'Anna Maria Martínez Sagi, periodista, poeta i atleta. El cicle 365 dones l’any del TNC recupera el llegat de grans dones de la història catalana, d’estrats i professions diferents, que en moltes ocasions no han rebut la rellevància i reconeixement que mereixien.

 
200.000 dones
CC Sagrada Família
30/11 – 20.00 h

Un total de 200.000 bruixes van ser torturades i condemnades a mort a Europa entre els segles XVI i XVII. La raó? Se les acusava de provocar epidèmies, gelades i morts sobrenaturals, guiades pel diable. Aquelles 200.000 mortes eren bruixes o simplement dones? La Cia. Cándida porta una obra que narra la història amagada d’aquest feminicidi europeu que fa esgarrifar.

 
Batec (una trilogia)
CC La Sagrera – La Barraca
01/12 – 18.00 h

L’equilibri entre il·lusió i frustració sempre ha estat fràgil. Especialment, entre les dones que s’han vist obligades a donar prioritat a les cures familiars i a qui van fer creure que els somnis existeixen, però no per a elles. La cia. Aflel escenifica tres històries independents, però amb un nexe comú: la renúncia a les pròpies il·lusions. Batec (una trilogia), dins el circuit Barcelona Districte Cultural, es pot veure al CC Casinet d’Hostafrancs (16/11 – 19.30 h), CC Casa del Rellotge (24/11 – 20.00 h) i CC Cotxeres Borrell (15/12 – 19.00 h).

Tingueu present el festival Dona Crea del CC del Besòs i el Maresme que presenten Adéu, Jane (17/11) de la cia Bynomi, Segarem ortigues amb els tacons (24/11) presentada per Contrahecho produccions, María Antonieta (01/12) en una adaptació lliure d'Analia Puentes i Meno es más (15/12) escrita per Mercè Espelleta i dirigida per Ariadna Martí.

 
Consulteu la resta de programació del Barcelona Districte Cultural amb obres com Boja, Degenérate mucho, Personas escandalosas que no caben en el mundo, Pruna i Salve Regina.

Activitats relacionades