52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

12 visites, rutes i itineraris de maig

Diversos centres cívics
Fins al 29/05/2019
  • Rutes i visites

Barris, història i natura

Aquest trimestre us proposem que continueu descobrint la ciutat a peu de carrer. Dels setanta-tres barris que formen la ciutat de Barcelona, aquest mes de maig tindreu l'oportunitat de recórrer el Poblenou, Sants  i les Tres Torres. Igualment, podreu seguir coneixent diversos capítols de la seva història, entre més, de quan els romans dominaven les nostres terres, les famílies més influents de l'Edat Mitjana o el passat esclavista de la ciutat. També teniu opcions de respirar aire net passejant per diversos espais verds com el Camí de l'Esparver a Montjuïc, el Parc de la Creueta del Coll o fer una excursió per Collserola.

D'entre totes les visites, rutes i excursions que podeu seguir aquests dies, us en destaquem una dotzena ben bona:
 
 
Un passeig pels voltants de la Font d'en Fargas
CC Vil·la Florida
15/05 – 10.30 h

Una de les activitats d'oci preferides pels barcelonins del segle XIX era passar el dia de festa al costat d'una font com la d'en Fargas, famosa per la qualitat i propietats de la seva aigua. Passejant pels carrers, places i jardins d'aquesta zona d'Horta descobrireu alguns vestigis del passat com les masies de Can Pujol o Can Carabassa i les torres modernistes de la Cooperativa de Periodistes.
 
 
El barri del Poblenou
CC Can Felipa
17/05 – 10.30 h

A través d'aquesta ruta podreu conèixer la història de la "Manchester catalana" un dels barris més industrialitzats de Barcelona des del segle XIX. Recorreu el passat a través dels edificis que van ser seus de grans indústries i descobriu una mica més a fons la història i els racons més característics del barri.
 
 
Art urbà al Poblenou
CC Urgell
18/05 – 11.00 h

Essent un dels epicentres de l'art urbà barceloní, el Poblenou destaca també per la seva particular fisonomia, fruit d'una mescla arquitectònica que oscil·la entre la més pura expressió de la contemporaneïtat i els vestigis de la daurada època industrial de la qual n'és un fidel testimoni. Amb aquest caràcter tan propi i únic, el Poblenou és l'escenari perfecte per l'expressió d'una de les disciplines artístiques més contemporànies, l'art urbà.
 
 
Nissagues de poder a la Barcelona medieval
CC L'Elèctric
18/05 – 10.00 h

Visiteu l'esplendor de Catalunya als segles XIII i XIV a través d'un munt d'edificis que els beneficis econòmics de comerciants, nobles, eclesiàstics, polítics i reis van llegar a Barcelona. Cada edifici té el seu passat, alguns foren ocupats per inquisidors, advocats, religiosos fent de polítics i consellers valents.
 
 
Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
CC Teixonera
18/05 – 11.00 h

A la visita guiada hi descobrireu el claustre gòtic més gran d'Europa; la capella de Sant Miquel, decorada amb pintures gòtiques conservades gairebé intactes; l'església, que preserva bona part dels vitralls medievals; la tomba de la fundadora del monestir, Elisenda de Montcada, i el ric tresor artístic de la comunitat.
 
 
Herbes del Camí de l'Esparver
CC Casa del Rellotge
18/05 – 11.00 h

Descoberta de plantes remeieres de Montjuïc per, un cop retornats a la Casa del Rellotge, elaborar un preparat cosmètic tradicional i natural.
 
 
Sants, la porta de Barcelona
CC Can Deu
22/05 – 10.00 h

L'antiga vila de Sants va ser considerada durant molts segles la porta de Barcelona. Descobriu com va passar de zona rural a convertir-se en un dels barris amb més indústria.
 
 
Barcelona romana
CC Josep Maria Trias i Peitx
24/05 – 10.30 h

La colònia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino va ser fundada en temps de l'emperador August. Descobriu la Barcino romana a partir de la visita dels espais més emblemàtics com la porta Praetoria, el temple d'August o l'aqüeducte que proveïa la ciutat.
 
 
El Parc de la Creueta del Coll
CC Carmel
25/02 – 10.00 h

El parc és fruit de l'aprofitament d'un espai que durant molts anys va estar dedicat a una activitat ben diferent de l'actual: l'antiga pedrera del Coll.
 
 
Barcelona, ciutat de negrers?
CC Pati Llimona
25/05 – 11.00 h

Alguns monuments o espais públics i privats de Barcelona són l'evidència de com el pensament colonial, esclavista i racista té continuïtat i segueix present a través de l'imaginari simbòlic. Aquesta ruta té com a objectiu visibilitzar i convidar a la reflexió sobre el mite del postcolonialisme. Forma part de les activitats del Festival Enfocats.
 
 
Les Tres Torres
CC Pere Pruna
25/05 – 17.00 h

Barri menut, residencial i poc conegut per a molts barcelonins, d'inspiració per a artistes, poble d'estiueig i lloc de pas per als passatgers del tren de Sarrià.
 
 
Passejada de primavera i taller
CC L'Elèctric
29/05 – 16.00 i 18.30 h

Com cada trimestre, l'equipament de Collserola us porta a descobrir l'entorn per identificar plantes per crear una farmaciola natural a casa. Després de la caminada podreu seguir el procés d'elaboració d'alguns dels remeis bàsics.

Activitats relacionades