52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

16 concerts per posar música al #8M

Diversos centres civics
10, 12, 12, 13, 16, 17, 22 i 24/03/2023
  • Música

Aquestes propostes ja han passat

Propostes de tots els estils

Un dels objectius principals de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona és donar veu a les dones. Durant tot l’any se’n potencia la presència als escenaris i sales d’exposicions, però és al voltant del #8M, el Dia Internacional de les Dones, que l'agenda multiplica les propostes. D’entre tots els concerts programats aquests dies, us en destaquem setze. Són aquests:

 
Pioneres de l’escena electrònica a Barcelona amb Ameba BCN
CC Convent Sant Agustí
11/03 – 18:00 h

Barcelona compta amb un llarg recorregut en el camp de la música electrònica. Carrers, sales, antres i tuguris van viure la gènesi d’un gènere que a poc a poc es va diversificar i expandir. Aquest concert agrupa tres veus protagonistes de l’escena als anys 80 i 90. Un testimoni únic de les pioneres en el camp de l’electrònica barcelonina: Rosita Rip, Elena Corchero, Esther Hernanz.

 
La dona és música
CC Font de la Guatlla
12/03 – 12:00 h

El Quartet Kassia ofereix una actuació amb molta varietat estilística, pensada per a divulgar i reivindicar obres poc conegudes que s’han escrit per a quartet de corda i peces del gran repertori. Deixant una empremta femenina molt present amb obres de Fanny Mendelssohn, Kassia, i fent referència a l’escriptora Aphra Behn.

 
Dones compositores
CC Urgell
13/03 – 19:00 h

Format per Rubén Herrera (violí), Carlota Novell (violí), Sergi Miró (viola) i Clara Manjon (violoncel), el Quartet Moana reivindica compositores oblidades i relegades com Maria Theresa Von Paradise, Fanny Mendelssohn Hensel i Emily Mayer. Forma part del cicle +Dones de l’equipament de l’Eixample.

 
Ster Wax, Sister Marion & Memi Sillah
CC Casa Golferichs
16/03 – 19:30 h

Concert estel·lar de la mà de dues artistes reconegudes del món del blues i del boogie woogie com són l’Ster Wax (veu) i la Sister Marion (Míriam Aparicio, piano) i del món del jazz/groove com la Memi Sillah (trompeta). Deixeu-vos sorprendre per aquesta formació musical que multiplicarà les seves qualitats individuals en aquest espectacle de creació col·lectiva femenina.

 
La diva Maria Malibran. Dona, compositora i soprano
CC Cotxeres Borrell
22/03 – 19:00 h

Nascuda en una família de grans músics, filla de la soprano Maria-Joaquína Sitchez Briones i del tenor i compositor Manuel García. Malibran és considerada com una de les millors cantants de tota la història de l’òpera, per la seva gran capacitat tècnica i talent. La soprano Mireia Latorre acompanyada per la guitarra clàssica d’en Raúl Sandi Bañuelos interpreta l’àlbum Lyrique Composé per Romances, Chansonnettes et Nocturnes mis en musique par Madame Malibran.

 
No us oblideu del cicle Amazones del CC Albareda on podreu conèixer les propostes de Grawi + Marta Cascales (10/03 -  20:00 h), Amaia Miranda (17/03 – 20:00 h) i Fera y las disidentes (24/03 – 20:00 h).
 
Dins del 13è circuit Barcelona Districte Cultural també trobareu una agenda curulla de concerts liderats per dones com l’Anna Tréa amb Bom tudo!, Amaia Miranda presentant Cuando se nos mueren los amores, El mar elèctric de la gran Tori Sparks, El principio de l’Alba Alsina o el disc Meraki de la Mabel Flores.

El cicle Música Z us brinda l’oportunitat de descobrir noves cantautores com la Júlia Català & Laura Xiu, Pina Pintado & Mimi Robin o el duet format per la Yelen Montero & Oriana Kemelmajer.

 
Podeu reservar plaça des dels enllaços anteriors. Si teniu entrades i finalment no hi podreu assistir, retorneu-les per tal que altres persones puguin accedir al concert. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades