52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

20 anys i un dia, Luci Gutiérrez exposa a l’Il·lustríssi+

15, 22/02, 04/03 i fins al 04/04/2024
CC Urgell
  • Art i exposicions

El CC Urgell mostra l’obra de la guanyadora del Premio Nacional de Ilustración 2023

Il·lustríssi+ és el cicle del CC Urgell on es destaquen noms propis de dones que es dediquen a les arts gràfiques i a la il·lustració, el tema transversal de l’equipament de l’Eixample.

El 15 de febrer s’inaugura l'exposició 20 anys i un dia on es pot veure una mostra de les imatges de Luci Gutiérrez, la il·lustradora barcelonina i flamant guardonada amb el Premio Nacional de Ilustración 2023 atorgat pel Ministerio de Cultura y Deportes d’Espanya.

Fins al 4 d’abril, la Sala Teresa Pàmies s’omple amb un seguit d’obres que mostren la seva trajectòria professional. Els seus dibuixos de línia neta, precisos, miralls de la quotidianitat i plens d’ironia han estat portada d’algunes de les publicacions més importants dels Estats Units com The New York Times, The Washington Post, Wall Street Jounal, Time o The New Yorker. També han estat protagonistes de llibres, animacions i campanyes publicitàries de tot el món.

Si voleu conèixer l’artista de més a prop, a principi de març hi ha una conversa (04/03 – 19.00 h) entre Luci Gutiérrez i la també il·lustradora Olga Capdevila, on es parlarà dels elements més distintius d’aquesta creadora gràfica.

 
El cicle Món Il·lustrat visibilitza i dóna a conèixer artistes en l’àmbit de la il·lustració i l’obra gràfica. S’hi programen, a banda de les exposicions i activitats complementàries com les suara esmentades, les pel·lícules dirigides al públic familiar el Petit CineClub o el Concert Il·lustrat. Aquest hivern, per exemple, a El bosque (22/02 – 19.00 h), el saxofonista Edu Cabello parla de la salut mental a través de set peces musicals de gran versatilitat dins del jazz. El concert, en format de quartet amb Eddi Mejía, guitarra, Adrià Claramunt, bateria, i David Muñoz, contrabaix, s’acompanya de les il·lustracions d’Irene Solé creades en directe mentre sona la música.

Activitats relacionades