52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

20a Nit dels ratpenats: descobreix un món fascinant al Parc de Collserola

CC Vallvidrera - Vázquez Montalbán i CC l'Elèctric
12/07/2024
  • Ciència i tecnologia
  • Divulgació
  • Familiar

Aquestes propostes ja han passat

Forma part d'un projecte europeu per conèixer i protegir les ratapinyades

El CC l’Elèctric i el CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán, en col·laboració del Casal de Barri Can Rectoret i el Consorci del Parc Natural de Collserola, organitzen la vintena Nit dels ratpenats, una trobada nocturna dins d’un projecte europeu dedicat a conèixer i protegir aquests petits mamífers.

Sabies que els ratpenats són els únics mamífers capaços de volar? N’hi ha més de 1.100 espècies al món, una quarta part de totes les espècies de mamífers. Aquests petits voladors controlen poblacions d'insectes, pol·linitzen plantes i dispersen llavors.

Utilitzen l'ecolocalització per navegar i caçar en la foscor, emetent sons d'alta freqüència que reboten en els objectes i els tornen a les orelles, creant una imatge acústica de l’entorn. Malgrat la reputació negativa al llarg de la història, els ratpenats són essencials per a la salut del planeta.

Diversos estudis indiquen que la dieta insectívora de les ratapinyades contribueix en el control de plagues i, en conseqüència, suposa un estalvi anual considerable a la indústria agrícola.

L'activitat comença a les 19 h del divendres 12 de juliol i inclou una xerrada informativa, una demostració dels recursos utilitzats per estudiar aquests mamífers i una passejada nocturna amb detectors d'ultrasons, guiada pels tècnics del Museu de Ciències Naturals de Granollers. A més, hi haurà una petita exposició amb llibres, materials interactius i vídeos relacionats amb els ratpenats.

És una ocasió única per connectar amb la natura i aprendre més coses sobre la biodiversitat que tenim a tocar, per apropar-se al món dels ratpenats, entendre’n la importància ecològica i aprendre com contribuir en la seva conservació. Cal portar una lot i calçat adequat.

On: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (Carretera de l’Església, 92)
Quan: 12/07/2024 – De 19.00 h a 22.00 h
Preu: gratuït
Inscripcions: CC l’Elèctric | CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán

Activitats relacionades