52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

3 obres Improbables a la Casa Elizalde

CC Casa Elizalde
11, 12, 13, 14, 19 i 20/12/2018
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Aquesta 5a edició del cicle dóna veu a la gent jove

Com cada desembre, el CC Casa Elizalde dóna la benvinguda a una nova edició del cicle Improbables, dedicat a les expressions creatives escèniques fora del comú. Si les darreres quatre edicions presentaven dues propostes diferents cada una, la novetat d'aquesta 5a edició és la incorporació d'un tercer espectacle al cicle.

Desdibuixar la frontera entre públic i actors, transitar fora de l'espai escènic habitual, històries singulars o propostes en llenguatge performance han estat les apostes del centre de l'Eixample per les primeres edicions d'Improbables. Aquest desembre, La Casa Elizalde es fixa en les relacions actuals entre les noves generacions que, de manera inevitable, passa per la tecnologia. I ho fa donant veu, precisament, a autors, dramaturgs, actors i col·laboradors ben joves per conèixer de primera mà què els fa moure a la vida.

La primera obra, Correspondència, és un text contemporani escrit per Jordi Casado on es pregunta si la manca de distància està matant l'amor. Les tecnologies incorporades en la comunicació habitual modifica la manera d'estimar? Un correu electrònic, un whatsapp, una emoticona altera la percepció de l'amor? Dos personatges ben diferents, interpretats per l'Alfons Nieto i la Neus Soler, es pregunten quin valor té dir «t'estimo» a través d'una pantalla. Serà a la Casa Elizalde els dies 11 i 12 de desembre. El dimarts 11 hi haurà un col·loqui posterior amb la companyia i el crític teatral Oriol Puig Taulé.

Els dies 13 i 14 es podrà veure No m'oblideu mai. Marta Montiel, Elies Barberà i Llàtzer García han elaborat la peça de teatre documental a partir de testimonis reals sobre el suïcidi en les primeres franges d'edat, joves i menors. Abandó, culpa, autolesions, ansietat, menyspreus... els dos actors es posen al servei dels testimonis orals recollits per donar-nos l'oportunitat de comprendre el resultat de les seves accions. L'obra, que va passar per La Seca – Espai Brossa el mes de maig, ha rebut el suport de l'ICEC, l'Ajuntament i la Diputació de Girona. Anna de Palol, psicòloga, conduirà la xerrada post funció del dia 13 de desembre, mentre que l'endemà divendres 14 serà el metge i psicoterapeuta Jordi Reviriego el convidat a parlar d'aquest tema.

Tancarà el cicle Hàbitat (doble penetració) que es podrà veure els dies 19 i 20 de desembre. A partir dels textos creats per Carla Linares, Mar Pawlowsky, Laura Daza, Maria Hernàndez, Pablo Macho, Jaume Viñas i Roger Torns s'ha concebut aquesta obra que té les xarxes socials al punt de mira i de com aquestes eines de comunicació han esdevingut un espai per exhibir el que fins fa pocs anys consideràvem vida privada. Una obra coral que mostra, impúdicament, la necessitat imperiosa d'aprovació per part dels altres. En aquesta ocasió, no sonarà l'avís 'Apagueu els mòbils'! El dimarts 19, després de la funció, se'n parlarà amb la companyia i amb l'Oriol Puig Taulé, crític teatral.

Cada una dels muntatges teatrals es podrà veure en dues ocasions, a la sala d'actes del centre i a les 20.00 h. Cal reservar entrada a partir del dilluns 3 de desembre en línia, per telèfon o presencialment.

Activitats relacionades