52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

5 exposicions per visitar aquests dies

Diversos centres cívics
Fins al 30/11/2019
  • Art i exposicions

Noves mostres que tracten la pèrdua des de diversos angles

Les parets de les sales d'exposicions dels centres cívics es renoven periòdicament amb tota mena de propostes i formats. D'entre totes les mostres que podeu visitar aquests dies, us en destaquem cinc que tenen la pèrdua com a fil conductor.
 
 
El fill al front
CC Albareda
Fins al 30/10

Incorporat al front de la Guerra Civil Espanyola com a voluntari a 17 anys i sense treure en cap moment l'ull de darrere el visor de la càmera de fotografia, Francesc Boix va dedicar-se a retratar els soldats de la 30a Divisió de l'Exèrcit Popular de la República als fronts d'Aragó i del Segre l'any 1938. La mostra fotogràfica, produïda i cedida per l'Institut d'Estudis Ilerdencs i organitzada per Fotoconnexió, s'acompanya de textos i poemes d'Agustí Bartra i Montserrat Roig que completen l'experiència.
 
 
Luctus. Respostes a la mort i el dol
CC Can Basté
Del 17/10 al 30/11

Montse Morcate proposa diverses reflexions al voltant de la mort, el dol, la malaltia i la pèrdua. El conjunt de les obres presentades són fruit d'una llarga trajectòria de recerca i creació de l'autora sobre la representació de la mort i el dol, on es tracten diversos aspectes com la invisibilitat de la pèrdua i les seves múltiples variants, la malaltia terminal, la mort com a procés, el dol col·lectiu o el propi procés de dol.
 
 
Últims pescadors de la Barceloneta
CC Barceloneta
Del 24/10 al 22/11

Des de la seva creació l'any 1753 per allotjar els veïns del barri de la Ribera expulsats per Felip V, la Barceloneta ha estat íntimament lligada a les professions relacionades amb el mar. L'exposició que es pot veure a l'equipament de la Barceloneta apropa l'activitat pesquera amb retrats d'homes i dones d'aquest ofici tan antic, dels canvis que ha experimentat i del seu futur. La mostra la promou Cap a Mar, l'associació dedicada a conservar i a donar a conèixer el patrimoni cultural de l'ofici a la Barceloneta.
 
 
Agència de turisme popular Sagrada Família
CC Sagrada Família
Del 29/10 al 17/11

La vida del veïnat del barri de la Sagrada Família es veu condicionada per la presència dels turistes que visiten el temple d'Antoni Gaudí per unes dinàmiques d'ús de l'espai d'una gran excepcionalitat. En aquest escenari dinàmic i obert, l'Agència de Turisme Popular vol indagar sobre la construcció de la basílica com a element d'atracció simbòlica, com icona cultural i turística principal de Barcelona. També vol convidar a reflexionar sobre l'impacte en el barri, en els habitants i en la identitat de la ciutat, sota la projecció del temple i més enllà de la seva funció religiosa.
 
 
Cicatriu: 5 seqüències. 5 dones. 5 vides
CC Pati Llimona
Del 30/10 al 29/11

El dia a dia de cinc dones que han patit la violència masclista en una exposició apadrinada per la fotoperiodista Sandra Balsells. Aquesta mostra, impulsada per la Fundació Setba i Photogenic Festival, té per objectiu sensibilitzar i visibilitzar la xacra que representa la violència contra les dones. Cicatriu vol ser una denúncia i, alhora, un crit d'esperança.

Activitats relacionades