52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

5 itineraris liles

Diversos centres cívics
27, 29, 30/11, 10, 11 i 13/12/2019
  • Rutes i visites

Rutes amb perspectiva de gènere

La Llei 5/2008 defineix la violència masclista com "la violència que s'exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d'un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, tingui com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l'àmbit públic com en el privat".

És, des d'aquest punt de vista, que ens hem fixat en cinc itineraris que podeu seguir aquests dies d'entre tots els possibles. Cinc rutes per Barcelona que conviden a pensar entorn les violències que han rebut les dones al llarg de la història (insults, menyspreu, invisibilitat...), però alhora proposen un seguit de reflexions per tal que, des de la presa de consciència, s'actuï en pro de l'erradicació de qualsevol dany envers les dones i de la igualtat de totes les persones. Poseu-vos les ulleres liles i sortiu a explorar la ciutat!
 
 
Les lluites per la llibertat sexual i de gènere a la Barcelona del segle XX
CC Albareda i CC El Sortidor
27/11 – 18.00 h

Una cartografia de la dissidència, la llibertat i la diversitat sexual. Un itinerari pels escenaris urbans, les figures i els col·lectius que des de la clandestinitat, l'art, la cultura o l'activisme reivindicaren la llibertat sexual a Barcelona.
 
 
Fem una ruta lila!
CC La Sagrera
29/11 – 17.00 h

El Col·lectiu Punt6, en cooperació amb el CC La Sagrera, proposa crear un mapa i definir una ruta lila amb tot el que es descobreix en aquest recorregut per l'espai públic des de la perspectiva de gènere interseccional que inclou la cura de l'entorn, les persones i el medi ambient.
 
 
Bruixes i heretges
CC Ateneu Fort Pienc, CC Casa Elizalde, CC Casa Golferichs i CC Urgell
30/11 – 10.30 h

"Plou i fa sol les bruixes es pentinen, plou i fa sol les bruixes van de dol". Així diu una de les cançons més populars de la nostra infantesa. Però quin sentit tenen aquests versets? Andronacultura us acompanya a descobrir una Barcelona amb memòria i tradició pagana, de remeis i remeieres i persecucions del Tribunal de la Santa Inquisició.
 
 
Feminismes!
CC Albareda
10/12 – 18.00 h i 13/12 – 16.00 h

Marta Segarra, co-comissària de la mostra del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, us guia per l'exposició. Feminismes! reuneix les exposicions «L'Avantguarda Feminista dels anys setanta. Obres de la Verbund collection, Viena» i «Coreografies del gènere» i un extens programa d'activitats per posar de manifest el diàleg, les continuïtats i les ruptures entre el feminisme radical dels anys setanta i els feminismes actuals.
 
 
Les dones a l'Eixample, de burgesa a escriptora
CC Vil·la Florida
11/12 – 10.00 h

Per l'Eixample, un dels barris més emblemàtics de la ciutat, encara ressonen els noms de dones propietàries d'edificis, negocis o protagonistes del món de la cultura com Roser Segimon, els de les germanes Terrades, Antònia Burés o Montserrat Roig. Endinseu-vos en la Barcelona dels segles XIX i XX i reivindiqueu el protagonisme de les dones!

Activitats relacionades