52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

5 itineraris per seguir al voltant del #25N

Diversos centres civics
08,18, 22 i 25/11/2023
 • Rutes i visites

Aquestes propostes ja han passat

Barcelona també té nom de dona

D’entre totes les visites, rutes i excursions que podeu fer aquest trimestre, des de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona ens volem fixar en cinc itineraris amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones per reivindicar l’espai públic també per a les dones, donar-los veu i repensar places i carrers des d’una perspectiva diferent de la que ha imperat fins ara.

 
Dones i espai públic, Les Corts
CC Josep Maria Trias i Peitx
08/11 – 17.30 h

Què diu la ciutat sobre les dones del present i del passat? L’espai urbà és equitatiu i igualitari o reforça les desigualtats entre homes i dones? Aquesta passejada pel barri de les Corts es fixa en edificis i espais com la parròquia de Santa Maria del Remei, els jardins de les Infantes o la Biblioteca Montserrat Abelló i carrers com el carrer de Can Bruixa, entre més. El circuit vol mirar la ciutat des d’una perspectiva de gènere i reflexionar sobre la relació entre urbanitat i ciutadania, entre dones i espai públic.

 
Les dones a la Verneda de Sant Martí
CC Sant Martí
18/11 – 11.00 h

L’equipament de Sant Martí us convida a seguir dos recorreguts per conèixer la història de les dones amb nom de carrer al barri, coincidint amb el Dia de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Ester Riera, membre de la Societat d’Estvdis de La Verneda de Sant Martí, guia l’itinerari. Es pot demanar servei de radioguies.

 
Poble-sec des d’una mirada dissident
CC Albareda i CC El Sortidor
18/11 – 11.30 h

Aquest recorregut itinerant dóna a conèixer cinc iniciatives de l'ESS al barri del Poble-sec impulsades per col·lectius dissidents. Un pica-pica amb productes km0 que comparteixen els valors d'igualtat, respecte per a la vida i l'entorn posa punt final a la jornada. La ruta es pot fer gràcies a la complicitat amb la Cooperativa L’Eroteca, Enredem i el Pla de Barris.

 
Salut (també) per a les dones
CC Baró de Viver
22/11 – 17.30 h

El centre cívic vol fer visible l'impacte que té la contaminació en el cos de les dones, les més afectades tot i ser, irònicament, les més conscienciades en la cura mediambiental. Salut (també) per a les dones posa el focus en les diferències entre homes i dones en qüestió de salut i com la investigació mèdica ha invisibilitzat el cos de les dones al llarg de la història.

 
Besàvies feministes
CC Pere Pruna
25/11 – 10.00 h

Les lluites feministes en l’Anglaterra del segle XIX no van ser un moviment aïllat en la història del feminisme català. Des de les burgeses més acomodades fins a les obreres, estaven subordinades davant les condicions laborals, la qualitat en l’educació i en el seu rol familiar. L’itinerari per Sarrià dóna una visió local de tres pioneres del sentiment feminista: Dolors Monserdà, Carme Karr i Dorotea Chopitea. Tres dones marcades per ideologies molt diferents, però amb un objectiu comú: millorar la condició de les dones.

Activitats relacionades

 • Es presenta la primera mesura de govern del pla 'Fem cultura'

  On:
  Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  Fins al 31/12/2023
 • Una història plena de sensibilitat i coratge. Pura màgia i emoció.

  On:
  Diversos centres civics
  Quan:
  03, 04, 09, 10, 11, 14, 15, 18, 19, 26/11 i 16/12/2023
 • Es presenta la primera mesura de govern del pla 'Fem cultura'

  On:
  Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  Fins al 31/12/2023