52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

5 noves exposicions d'hivern

Diversos centres cívics
Fins al 31/01/2020
  • Art i exposicions

Paisatges que canvien d'aspecte

Periòdicament, les sales d'exposicions dels Centres Cívics de Barcelona renoven les seves propostes. D'entre totes les mostres que es poden veure fins ben entrat el mes de gener, us en destaquem un bon ventall que es fixen en el paisatge, urbà o rural, i com aquest canvia i es transforma sota la pressió humana.
 
 
Paisatges inconscients
CC Casa Golferichs
Fins a l'11/01/2020

David Momblan retrata muntanyes i dunes que ja no existeixen, creades a partir de materials acumulats provisionalment durant el procés de construcció d’un enorme centre comercial. Sota un cel negre omnipresent, captura un paisatge en transformació, quasi lunar, despullat i agrest, amb formes de gran bellesa que conviden a la contemplació pausada i a la reflexió entorn de l’especulació del terreny.

 
 
Todo sucede como si
CC Can Felipa
Fins al 14/01/2020

La mostra pren com a punt de partida una petita illa artificial situada a Chapultepec, el parc urbà més gran de la Ciutat de Mèxic. Podria pensar-se el projecte com una mena de pel·lícula perduda o un souvenir anacrònic que registra el moviment insistent d'una barca al voltant de l'illa. Especula sobre els vincles de les primeres pel·lícules de cinema acolorit amb temes relacionats amb el viatge, la utopia i la mateixa imatge en moviment.

 
 
El Clot (2013 - 2018)
CC Pati Llimona
Fins al 14/01/2020

Durant vint anys l'edifici del Clot ha estat amenaçat per un pla municipal que pretenia la desaparició de 1.651 habitatges al Cabanyal, l’antic barri de pescadors de València, per prolongar l’avinguda de Blasco Ibáñez fins al mar. Els seus habitants són majoritàriament famílies gitanes que han ocupat els pisos de l’edifici que estaven abandonats. Aquest fet els ha situat en el punt de mira de la policia i els jutjats. Recentment, els veïns s’han unit per defensar-se i esquivar els clots amb què ensopeguen dia a dia, com l’exclusió, la pobresa, la xenofòbia o el mòbing immobiliari. Fotografies d'en Jorge López Muñoz.

 
 
Waiting for daybreak – Hong Kong protest
CC Pati Llimona
Fins al 14/01/2020

Hong Kong pateix una de les crisis més greus de la seva història. Les protestes van esclatar com a reacció contra la llei d’extradició a la Xina. Tot i que el projecte de llei no va arribar a tràmit i la llei ja ha estat retirada, Hong Kong ha degenerat ràpidament en un estat policial. A més dels xocs violents, el col·lectiu de fotògrafs que forma l'exposició vol oferir una altra cara de les protestes, la dels ciutadans que sovint han d’ocultar els seus rostres com a mesura de seguretat. Fotografies de Studio Incendo, Ka Wing CHAN, Samson Huang, Yuchun WAN, Kaiser @USP United Social Press.

 
 
À la ville de...
CC Can Basté
Fins al 31/01/2020

À la ville de… Barcelona va ser la frase pronunciada per Juan Antonio Samaranch a les 13.32 h del 17 d’octubre de 1986. Barcelona es convertia en la seu olímpica de 1992. Una il·lusió col·lectiva es va apoderar de la ciutat, canviarien moltes coses. Barcelona ha perdut població des de 1992, mentre que a Catalunya ha augmentat un 23%. El preu de l’habitatge ha crescut 5 vegades més que la inflació. 15 milions de turistes visiten cada any la ciutat. La paraula gentrificació ha entrat en el vocabulari habitual dels ciutadans i cada dia hi ha més gent obligada a deixar el seu barri i la ciutat. Eugeni Gay Marín reflexiona a través de la càmera d'aquests canvis essencials.

Activitats relacionades