52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

5 propostes per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat

Diversos centres cívics
Fins al 20/09/2019
  • Familiar
  • Música
  • Rutes i visites
  • Tallers

Totes les activitats tenen lloc al carrer

Des de 2002, la Setmana Europea de la Mobilitat, ha procurat millorar la salut pública i la qualitat de vida a través de la promoció de la mobilitat neta i el transport urbà sostenible. És un esdeveniment anual que té lloc a diverses ciutats de tot el món i reivindica un model que tingui com a eix central les persones i el medi ambient. A Barcelona se celebra del 16 al 22 de setembre amb el lema "Camina amb nosaltres!" i un programa ben ampli de propostes organitzades per l'Ajuntament, entitats i associacions, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l'aire.

Coincidint amb la Setmana, el 20 de setembre se celebra el Park(ing) Day. Durant l'esdeveniment educatiu i reivindicatiu mundial podeu trobar prop de 80 instal·lacions repartides per tota la ciutat. Aquestes activitats, tallers i xerrades ocuparan aproximadament 140 places d'aparcament del carrer per tal de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i el medi ambient.
 
 
Aquí teniu la sèrie de propostes que hem seleccionat:

Ruta Batecs dels barris
CC Vil·la Urània
18/09 – 17.30 h

Passegeu pels paisatges sonors de la Vila de Gràcia, tot coneixent la tasca, complicada, de gestionar la contaminació acústica en entorns urbans. Aprendreu a interpretar el mapa estratègic del soroll i a identificar el valor subjectiu dels sons i els sorolls aprenent a fer servir el sonòmetre i l'escala de mesura que utilitza.

Rocòdrom amb tirolina
CC Navas
20/09 – 17.30 h

En el marc de les celebracions del Park(ing) Day, el CC Navas surt al carrer i, entre més propostes lúdiques, munta una estructura artificial en forma de monòlit per practicar l'escalada i una baixada amb tirolina de 10 metres.

Sortida urbana en bicicleta
CC Baró de Viver
20/09 – 18.00 h

Bicletada amb càpsula informativa sobre normativa, consells per moure's en bici, tipus de vies... i disseny per establir el recorregut més adecuat per desplaçar-se des de Baró de Viver fins a Sant Andreu. Prepareu l'itinerari amb el taller de reparació de bicicletes (19/09 – 17.30 h) que es fa al CC Vil·la Urània i la xerrada pràctica sobre seguretat vial Fes-te visible (20/09 – 17.00 h) al CC Casa del Rellotge.

Espectacle familiar Chicken Licken
CC Joan Oliver – Pere Quart
20/09 – 18.00 h

Conte popular europeu sobre un pollet, Chicken Licken, que creu que el món arriba a la seva fi. La frase "The sky is falling!" té un lloc destacat en la història i ha passat a la llengua anglesa com una frase feta que indica histèria o desastre imminent. Espectacle en anglès.

Concert Utopia Trio
CC Cotxeres Borrell
20/09 – 19.00 h

El trio de swing es forma a Sitges fruit de les sessions setmanals de jazz a l'Hotel Utopia Beach House. La interacció entre ells i l'original revisió dels estàndards, són els principals ingredients de la seva música.
 
 
Totes les activitats són gratuïtes i cal fer reserva prèvia. Podeu consultar l'agenda de les activitats que es porten a terme a Barcelona durant la setmana en aquest enllaç.

Activitats relacionades