52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

5 propostes relacionades amb el #8M per fer amb la mainada

Diversos centres civics
03, 04, 07, 08 i 13/03/2024
  • Familiar
  • Tallers
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Tres espectacles i dos tallers per treballar en família

Tenir models de referència és important, sobretot durant la infància. Des de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona sempre es té molt en compte la programació d’espectacles i activitats que treballin la perspectiva de gènere. Amb motiu del #8M, Dia Internacional de les Dones, us destaquem aquestes cinc propostes per fer en família:

 
La Marina i el somni de volar
CC Casa del Rellotge
03/03 – 12.00 h

Sentir angoixa en algun moment de la vida abans d’afrontar un canvi és d’allò més normal. Això mateix li passa a la Marina, la protagonista de la història, quan es veu obligada a deixar l’escola per anar a treballar en una fàbrica de la ciutat, abandonant el somni de ser una gran inventora. Però un bon dia veu l’anunci de la Gran Exposició Universal de París i sap que és l’última oportunitat per construir una màquina voladora per anar fins on la porti la imaginació.

 
Taller de decoració d’una cantimplora amb vinil
CC Casa del Rellotge
04/03 – 17.30 h

Moltes dones han fet història, i tant! Decorareu amb vinil cantimplores amb frases i dibuixos sobre l’empoderament de la dona al llarg dels anys. Cal portar la cantimplora.

 
Contes violeta
CC Can Clariana Cultural
07/03 – 17.30 h

En aquesta sessió de contes les dones són les protagonistes que trenquen estereotips i s’alliberen dels rols tradicionals. Una oportunitat emocionant per a la infància d’explorar narratives imaginatives i alhora promoure valors d'igualtat.

 
Agnódice
CC l’Elèctric
08/03 – 17.30 h

La pallassa Lola és una rondallaire viatgera que carrega una maleta plena d’històries i contes. En aquesta ocasió, el viatge fa parada a l'Antiga Grècia, on les dones no podien estudiar ni treballar, només estar a casa i cuidar la canalla. Agnódice era una noia molt valenta que va desafiar aquestes normes tan estrictes transformant-se en la primera ginecòloga de la història. Espectacle en castellà.

 
Les dones que m’inspiren
CC Can Verdaguer
16/03 – 17.30 h

Un taller per crear un collage amb les dones que admireu i a les que voleu tenir com a referents. L’activitat, dirigida a la mainada de tres a cinc anys acompanyada, dóna ales a la creativitat a partir de diferents fulls de colors i de retalls de les fotografies que porta cada participant de mares, àvies, germanes, tietes, cosines, amigues, referents populars...

Activitats relacionades