52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

5 tallers curiosos de tardor

Diversos centres civics
Fins al 20/12/2022
  • Tallers

Cursos originals que també s’imparteixen als centres cívics

Quan es repassen les propostes de tallers de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, tenim la vista acostumada a trobar-hi ioga, pilates, marxa nòrdica, dibuix, pintura... però cada trimestre, sempre hi ha alguns cursos que destaquen per la seva originalitat. D’entre tots els que ens han cridat l’atenció, us n’hem fet una petita tria:

Harmònica de blues
CC Albareda
Del 27/09 al 22/11 – 8 sessions | 37,63 €

Si sempre t’ha fascinat el so d’aquest instrument i tens ganes d’aprendre a fer-lo sonar, més enllà de les típiques escales bufant i xuclant, apunta’t al curs a ritme de blues. A més d’un petit recorregut històric, n’estudiareu el funcionament i algunes tècniques bàsiques. El blues sonarà des de la primera sessió!

Brodat tipogràfic de lletres i monogrames
CC Vil·la Urània
Del 27/09 al 18/10 -  2 sessions |  31,94 € + 8 € suplement per material

Alfabets, monogrames, frases, textos... no hi haurà cap idea que se us resisteixi! Amb aquest taller, aprendreu els punts bàsics de brodat ideal per cada tipus de tipografia i estils: floral, geomètric, estil victorià o modern... Només us cal imaginació, que la tècnica l’ensenyem nosaltres!

Les marededéus negres: història, llegendes i símbols
CC Urgell
Del 29/09 al 01/12 – 9 sessions | 79,86 €

La «Moreneta», la Mare de Déu de Montserrat, no és l’única talla de fusta del món que és negra! Aquestes figures icòniques han esdevingut un fenomen cultural que va molt més enllà de l'àmbit de la pietat cristiana. Explorareu la recepció d'unes imatges que vinculen diversos àmbits del coneixement, des de la història de les religions a la química moderna.

Découpage
CC La Cadena
Del 18/10 al 13/12 – 7 sessions | 30,66 €

Doneu una vida nova a objectes com llaunes, recipients de vidre o caixes, tot utilitzant tovallons de paper o de tela amb estampats variats. Amb diferents tècniques del découpage creareu objectes nous de decoració! El resultat final dependrà de la vostra traça en enganxar els dissenys i l’habilitat d’aconseguir un resultat harmoniós.

L’art del kintsugi
CC Sarrià
Del 13 al 20/12 – 2 sessions | 21,30 € + 10 € suplement per material

Deixem pel final una tècnica sorprenent per a la ceràmica esmicolada. No us ha passat mai que alguna peça de gran valor sentimental se us ha trencat en mil bocins? Apunteu-vos al kintsugi, una tècnica mil·lenària japonesa en què la fractura de la peça de ceràmica i la seva reparació es treballa com a part de la història de l’objecte i no com alguna cosa que cal dissimular, amb uns resultats admirables!

Activitats relacionades