52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

5 visites, rutes i itineraris per començar el curs amb bon peu

Diversos centres cívics
Fins al 28/09/2019
  • Rutes i visites

Aquestes propostes ja han passat

Volteu pel Raval, el Born, la Font d'en Fargues, el cementiri del Poblenou i Vil·la Cecília

Tornant de la pausa vacacional, reprenem una de les activitats que genera més entusiasme entre els usuaris dels Centres Cívics de Barcelona: les visites, rutes, itineraris i excursions. Així com les visites que heu fet per indrets recòndits espargits per tot el planeta, us destaquem cinc itineraris per descobrir la història de racons més o menys desconeguts de la nostra ciutat. Us semblarà que encara feu vacances!
 
 
La Font d'en Fargues
CC Matas i Ramis
06/09/2019 - 10.00 h (gratuïta)

Visita guiada pel barri de Font d'en Fargues, barri emblemàtic de segones residències de la burgesia barcelonina. Descobriu un dels paratges agrícoles de l'antic terme municipal de Sant Andreu del Palomar, carrers i passejos, la font d'aigües medicinals, les cases modernistes i noucentistes, les masies i el nucli de cases del Col·legi de Periodistes de Catalunya, així com altres racons i anècdotes d'aquest barri tan entranyable.
 
 
El Raval: devolució, revolució i modernitat
CC Matas i Ramis
13/09/2019 – 10.00 h (gratuït)

El Raval ofereix la possibilitat de comprendre com s'ha desenvolupat l'urbanisme de la ciutat al llarg dels segles i d'observar-ne els edificis i comerços que encara queden dempeus. La Rambla, la Boqueria, palaus i esglésies medievals, centres d'art... un espai ple d'història, diversitat de cultures i disseny.
 
 
Cementiri del Poblenou
CC Teixonera
14/09/2019 – 11.00 h (gratuït)

El passeig comprèn 29 sepultures degudament senyalitzades, obra de l'arquitecte italià Antonio Ginesi. Inclou tombes de personatges tan destacats com ara Josep Anselm Clavé, Serafí Pitarra o la família Maldà, però també d'anònimes, com la venerada del "santet" del Poblenou o les tombes dels gitanos, amb escultures realistes. A la part més moderna, les famílies benestants s'hi van construir pavellons i mausoleus de gran qualitat artística.
La imatge és feta per Hugovlad.  
 
Barcelona 1714, una ciutat en guerra
CC Josep Maria Trias i Peitx
27/09/2019 – 10.30 h

Amb aquesta ruta visitarem els espais del barri relacionats amb el setge de Barcelona dels anys 1713 i 1714 i amb les mesures de repressió que van seguir a la caiguda de la ciutat, com el Fossar de les Moreres, El Born Centre de Cultura i Memòria o el parc de la Ciutadella.
 
 
Descobrim Vil·la Cecília
CC Sarrià
28/09/2019 – 17.00 h (gratuït)

El centre cívic s'ubica a la casa coneguda com a Vil·la Cecília, residència familiar de la família d'Eduardo Conde, construïda l'any 1909. Però, què en sabeu d'aquesta casa? Com eren les seves estances abans de ser convertides en equipament municipal? Per què se la va batejar amb aquest nom? En aquest itinerari descobrireu les històries ocorregudes en aquestes parets al llarg dels darrers 100 anys.

 
 
Si voleu seguir alguna de les moltes sortides que es fan durant el trimestre, no badeu! És una de les activitats que més ràpid acaben les places.

Activitats relacionades