52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

6 xerrades per aprofundir en el #25N

Diversos centres cívics
22, 27, 28, 29/11 i 05/12/2019
  • Ciències socials

Es tracten diverses violències contra les dones

D'entre totes les conferències, taules rodones, tertúlies, col·loquis i xerrades que es fan aquests dies al voltant del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les Dones, us en destaquem sis que abasten diferents tipologies de violències: sexual, tràfic de blanques, el tractament a la premsa, a la literatura...
 
 
Com podem erradicar la violència de gènere?
CC Torre Llobeta
22/11 – 19.00 h

Es parlarà sobre tot allò que es pot fer en el dia a dia per acabar amb aquesta xacra de la societat actual. El CC Torre Llobeta us convida a participar d'aquesta experiència d'aprendre i compartir. Amb Elena Galitó i Vera Vásquez de l'Associació Meva.
 
 
Estratègies del tràfic de persones
CC Casa Orlandai
27/11 – 19.30 h

En el marc del cicle Novembre Violeta del CC Casa Orlandai, es programa una tertúlia organitzada per la Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones. Al voltant de la jornada reivindicativa del 25N, Dia Contra la Violència de Gènere, la Casa Orlandai i les seves entitats i col·lectius, proposen xerrades i tallers amb perspectiva feminista de forma transversal.
 
 
Dona, violència i literatura
CC Can Clariana Cultural
27/11 – 19.00 h

La Núria Curcoll proposa una xerrada per veure com a reflex de la realitat, la història de la literatura està marcada per nombrosos casos de violència masclista. En aquesta tertúlia, la literatura serà el teló de fons per reflexionar sobre una problemàtica actual: la violència que pateixen les dones pel simple fet de ser-ho.
 
 
Identificant la violència de gènere
CC Torre Llobeta
28/11 – 18.00 h

Activitat participativa per identificar els estereotips de gènere, els missatges de la societat i els micromasclismes. També es remarcarà la diferència d'allò que és i d'allò que no és violència de gènere. A càrrec del grup Buen momento.
 
 
Violències sexuals: una mirada crítica a les informacions de la premsa
CC Cotxeres Borrell
29/11 – 20.00 h

La conversa, a càrrec d'Ana Sández, psicòloga de l'Associació d'Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS), farà rumiar al voltant dels mites que la mirada patriarcal –sovint encara present en els mitjans de comunicació– segueix perpetuant vers aquest tipus de violències.
 
 
Igualtat de gènere
CC Besòs
05/12 – 17.00 h

Amb la Mireia, antropòloga social, a proposta de l'Assemblea de Joves Besòs i Maresme, i amb debat posterior amb les persones assistents.

Activitats relacionades