52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

7 activitats amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Diversos centres civics
16, 17, 18, 25, 27/05, 03 i 13/06/2023
  • Cinema
  • Divulgació
  • Familiar
  • Rutes i visites

Propostes al voltant del 17 de maig

Com cada any des del 2005, el 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. La data commemora que aquell dia de l’any 1990, l’Organització Mundial de la Salut va deixar de considerar l’homosexualitat com una malaltia mental.

La Xarxa de Centres Cívics de Barcelona també ens afegim a la lluita contra l’homofòbia, la transfòbia, la bifòbia i la fòbia a la intersexualitat amb un conjunt d’activitats dirigides a incrementar la consciència al voltant d’aquests col·lectius. Aquí en teniu una tria:

 
Rols de gènere i teoria queer a l’obra de Riyoko Ikeda
CC Can Deu
16/05 – 19:00 h

Als anys 1970, l'obra de Riyoko Ikeda (La Rosa de Versalles, Claudine...) ja plantejava el qüestionament dels rols socialment establerts en un context rigorosament patriarcal com era el Japó d'aquella època. A través de personatges empoderats o estranys en el seu món, Ikeda visibilitza la tristor, els somnis i anhels d'aquells marginats o socialment desprestigiats. En aquesta xerrada es reflexiona i es dóna a conèixer dues obres emblemàtiques d'aquesta autora.

 
Anul·lat
Persones LGTBI+ en la ciència
CC Vil·la Urània
17/05 – 18:30 h

Si et preguntes sobre persones LGTBI+ que han contribuït al coneixement científic, quants noms et vindrien al cap? Dos, un, cap? En aquesta xerrada es presenten algunes persones LGTBI+ del món de la ciència i quines dificultats han hagut d'afrontar a causa de la seva identitat de gènere o orientació sexual.

 
Cinema contra la LGTBIfòbia
CC El Sortidor
18/05 – 19:00 h

Massa sovint es publiquen notícies que tenen l’homofòbia i la lgtbibòbia com teló de fons i que informen d’agressions i discriminacions vers a les persones que s’identifiquen com a lgbtiq+. Però, d’on vénen tots aquests termes? I les violències? En aquesta selecció de curtmetratges a càrrec del Casal Lambda, s’explica tot allò que es necessita saber per afrontar la lgtbifòbia.

 
Girl
CC Josep Maria Trias i Peitx
25/05 – 18:30 h

La Lara és una jove transgènere de quinze anys que somia a convertir-se en ballarina, però haurà d’afrontar el tractament hormonal, lluitar amb la necessitat de veure's com a noia i plantar cara a l’assetjament de les seves companyes d'escola. Després de la pel·lícula hi haurà un diàleg.

 
Festa de plomes i purpurina
CC Sant Andreu
27/05 – 11:30 h

Partint de referències audiovisuals que mostren com imaginar una sexualitat lliure i plena, aquest taller dirigida per Drag Màgic i orientada a públic d’entre 7 i 12 anys, es proposa explorar el joc simbòlic per conèixer les pròpies sensibilitats, gustos i límits. Es visionaran dos curts amb la diversitat afectiva i sexual com a tema principal per a acabar amb una activitat de dibuix.

 
Migrantour, ruta LGTBIQ+
CC El Sortidor
03/06 – 18:00 h

Un itinerari que ajuda a desconstruir els discursos hegemònics mentre es fa una passejada pel barri. Les rutes de Migrantour sempre estan plenes de diversitat i, en especial per aquesta ocasió, es tenyeixen dels colors de la bandera de l'orgull LGBTIQ+.

 
El fil rosa
CC Urgell
13/06 – 19:00 h

El Fil Rosa és un projecte de memòria dels moviments LGTBIQ+ creat amb motiu de l’aniversari de la primera manifestació convocada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) a Barcelona l’any 1977. Hi haurà un col·loqui posterior amb  João França i Adrià Rodríguez, director i guionistes del documental. Aquesta activitat enllaça amb la programació de l’Orgullosa 2023 del mes de juny.

Activitats relacionades