52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

7 itineraris per commemorar el #8M

Diversos centres cívics
05, 06, 10, 12, 17, 19 i 20/03/2021
  • Rutes i visites

Aquestes propostes ja han passat

Visites amb perspectiva de gènere

Com cada 8 de març, se celebra el Dia Internacional de les Dones, jornada que serveix per reivindicar la participació plena a la societat en igualtat de condicions entre homes i dones. Però com que la pràctica no és tan fàcil com la teoria, els Centres Cívics de Barcelona hem organitzat un seguit d'itineraris i visites culturals per tal d'anar fent forat, recordar d'on venim i veure fins a on volem arribar. Avui us destaquem tots aquests:
 
 
MNAC: Art, dones, memòria i lluita
CC La Sagrera – La Barraca
12/03 – 16.15 h

Aquesta visita planteja conèixer els canvis en el paper i la consideració de les dones al llarg de la història a través d'un recorregut per algunes obres de les col·leccions del Museu Nacional d'Art de Catalunya. La visita comentada planteja diverses qüestions com l'exclusió històrica de les dones com a agents productores de cultura i saber, els estereotips clàssics com la maternitat o més moderns com la femme fatale, la boja o l'àngel de la llar.

Aquesta visita guiada es podrà seguir en dues ocasions més: al CC Albareda (10/03 – 16.30 h Cancel·lat) conjuntament amb el CC El Sortidor (10/03 – 16.30 h Cancel·lat) i amb el CC Font de la Guatlla (19/03 – 11.00 h Cancel·lat).
 
 
BarceloDona
CC Pere Pruna
06/03 – 10.00 h

Aquesta és una de les moltes rutes que es podrien fer per Barcelona on les dones seran les protagonistes. Passejant amunt i avall, seguint la guia Meritxell Carreres, coneixereu un grup de dones que van protagonitzar petites-grans històries de la ciutat.
 
 
Nomenclàtor femení als carrers de Barcelona
Inscripcions: CC La Cadena | CC Casa del Rellotge
12/03 – 16.00 h
Conxa Pérez Collado, Emília Llorca Martín, Consol Casals i Genover, Irena Sendler, Isabel Domínguez Panaigua, Teresa Boronat i Fabra... qui són aquestes dones a qui se'ls ha dedicat un carrer o que han deixat marca a la ciutat? Un itinerari per descobrir les històries femenines lligades als espais urbans. Ruta inspirada en el llibre "Dones de Barcelona" d'Elisenda Alberti i A càrrec d’Ella tours Barcelona.
 
 
Les dones i les lluites per les subsistències
Inscripcions: CC El Sortidor | CC Albareda
17/03 – 17.00 h
En el context de la Primera Guerra Mundial, la classe treballadora barcelonina va patir un empitjorament notable de les seves condicions de vida. Mentre la burgesia s'enriquia proveint els països en conflicte els barris populars veien augmentar el preu dels aliments bàsics i dels lloguers. El fred, la misèria i la gana provocaren l'esclat d'una revolta on les dones van ser les úniques protagonistes. Una ruta d'Androna Cultura.
 
 
Besàvies feministes
CC Vil·la Urània
20/03 – 11.00 h
13/03 - 11.00 h

Les lluites feministes a l'Anglaterra del segle XIX no foren un moviment aïllat i van tenir repercussió a altres indrets. Tant les burgeses benestants com les obreres patien sota el jou de la desigualtat de gènere i van buscar la manera de desfer-se’n, assenyalant el camí per a una segona i una tercera ona llurs conseqüències encara són en vigor. Un itinerari per Sarrià recordant Dolors Monserdà, Carme Karr i Dorotea Chopitea, tres dones marcades per ideologies molt diferents però amb un objectiu comú: millorar la condició de les dones.
 
 
És indispensable reservar places. Com que hem hagut de reduir notablement el nombre de localitats, si teniu una entrada i finalment no hi podreu assistir, retorneu-la per tal que altres persones puguin fer els itineraris. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades