52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

7 tallers d'edició, il·lustració i dibuix

Diversos centres cívics
Tardor
  • Art i exposicions
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

N’hi ha per a tots els gustos: per editar fanzines, pintar amb aquarel·la, crear còmics, dibuixar la natura...

Un bon grapat de centres cívics proposen per a aquesta tardor tallers relacionats amb el món de la il·lustració, el dibuix o l’edició. Així que, si teniu ànima creativa i us voleu formar en qualsevol d’aquests àmbits –tingueu el nivell que tingueu–, podeu fer una ullada a aquestes set iniciatives que us recomanem.

Fanzine i autoedició
Centre Cívic Urgell. Del 2/10 al 20/11. Més informació.

El món del fanzine és tan ampli que n’hi ha de tot tipus: de fotografia, de dibuix, de còmic... I per sobre de tot es tracta d’una publicació personalíssima (per fer de forma individual o en grup) on plasmar-hi creativitats diverses. En aquest taller, que imparteix Marc Torrent, aprendreu a fer el disseny del vostre propi llibret, escollir el contingut o fer cobertes.

Sketchbooking
Centre Cívic El Coll – La Bruguera. Del 2/10 al 4/12. Més informació.

Es coneix com a sketchbooking la tècnica de dibuix en una llibreta amb el mínim material. Sovint, amb l’ajuda d’un simple llapis. Es tracta d’un taller impartit per Ricardo Hermida per aprendre a fer esbossos tot passejant pel barri.

Aquarel·la per a principiants
Centre Cívic Guinardó. Del 4/10 al 20/12. Més informació.

Si us voleu iniciar en l’aquarel·la, una de les tècniques pictòriques més antigues que es coneixen, aquest és el vostre taller ideal. La pintora Gabriela Galileo posarà al vostre abast el coneixement i les eines necessàries per plasmar i expressar de forma espontània i subjectiva els paisatges més evocadors.

Lettering i cal·ligrafia
Centre Cívic Teixonera. Del 5/10 al 30/11. Més informació.

En aquest taller, els infants aprendran a fer lletres boniques i cal·ligrafies de tota mena per a les seves presentacions de l’escola, les seves invitacions o els seus quaderns i agendes.

Iniciació al còmic
Centre Cívic Can Verdaguer. Del 6/10 al 15/12. Més informació.

Per aquells que tinguin passió pels còmics, aquest taller adreçat a joves a partir d’onze anys vol fomentar la creació d’històries dibuixades. Les classes estan obertes a tot tipus d’estils: americà, manga, europeu...

Introducció a la il·lustració
Centre Cívic Torre Llobeta. De l’11/10 al 13/12. Més informació.

L’objectiu d’aquest taller és que els participants aprenguin els conceptes i eines necessàries per crear il·lustracions pròpies. I el ventall és amplíssim: dibuix aplicat a la literatura, la premsa, nous formats audiovisuals, la publicitat, el disseny...

Dibuix naturalista
Centre Cívic Ateneu Fort Pienc. Del 20/10 a l’1/12. Més informació.

La dibuixant Lucia Gómez imparteix aquest taller en què, a través de diverses tècniques –grafit, aquarel·la o tinta xinesa–, els alumnes aprendran a il·lustrar tots aquells elements característics de la tardor: les fulles, els bolets, els fruits...

Activitats relacionades