52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

8 tallers de creació teatral

Diversos centres cívics
Fins al 31/12/2019
  • Tallers

L'escenari és tot vostre!

Sempre us ha agradat el teatre? Teniu ganes d'aprendre les bases de la ficció per a tenir una mirada més crítica i gaudir com espectadors? Voleu endinsar-vos en el món teatral com a creadors?

Doneu un cop d'ull als tallers de tardor disponibles, perquè als Centres Cívics de Barcelona no només podeu aprendre a recitar un text de memòria i sortir a l'escenari a actuar o desenvolupar un projecte en residència, sinó que trobareu una llista ben llarga de cursos especialitzats de creació teatral, des del text fins a l'escenografia, passant pel maquillatge o fins i tot, a educar la mirada amb un esperit crític. Apunteu, que l'experiència serà completa:
 
 
Teatre comunitari
CC El Coll – La Bruguera
Del 05/09 al 19/12. Gratuït

Coneixeu els projectes de creació comunitària que dinamitza Art&Coop a partir de les vivències d'un col·lectiu? En aquesta ocasió l'espectacle girarà entorn l'antiga editorial La Bruguera, on ara hi ha el centre El Coll. Apunteu-vos a recrear la vida a la Bruguera i com l'activitat va incidir en la vida al barri. Taller setmanal, gratuït i obert per a totes les persones a partir de 6 anys.
 
 
Teatres per emportar
CC Joan Oliver – Pere Quart
Del 12/09 al 13/09. Gratuït

Sigueu uns rondallaires consolidats, uns titellaires amb gran experiència o que tan sols vulgueu sorprendre els vostres fills fabricant un petit teatre d'ombres. Sigui com sigui, aquest taller us servirà per explicar una història i endur-vos-la per tot arreu sota el braç.
 
 
Taller d'espectadors i espectadores
CC Parc Sandaru
Del 16/09 al 19/09. Gratuït

El públic també actua: observa, selecciona, compara, interpreta i compon la seva opinió amb el que té davant. El curs de teoria i pràctica sobre la condició d'espectadors avui inclou una classe magistral, un assaig obert, dues sessions en format taller, visionat d’espectacles i converses post funció.
 
 
Anem al teatre
CC La Sedeta (del 27/09 al 08/11) | CC Casa Golferichs (del 03/10 al 28/11) | CC El Sortidor (del 07/10 al 02/12)
Convertiu-vos en espectadors amb mirada pròpia! En aquest curs analitzareu, des d'un punt de vista crític, les obres teatrals de la cartellera. En aquest taller teòric i pràctic es planteja assistir com a públic a una obra teatral i posteriorment comentar el contingut, introduint-ne conceptes tècnics i històrics relacionats.
 
 
Teatre d'ombres, llums i objectes
CC Can Felipa
Del 28/09 al 05/10

Des del joc i l'experiència us endinsareu al món del teatre d'objectes i d'ombres. Part d'aquest curs es farà dins d'una estructura efímera, un globus de vent, que permetrà projectar a petita i gran escala, l'imaginari de cada participant. No cal experiència prèvia, només cal que porteu llanterna i roba còmoda.
 
 
Microteatre
CC Cotxeres Borrell (del 30/09 al 25/11) | CC La Sedeta (del 03/10 al 05/12)
Us agrada explicar històries? Creareu espectacles teatrals de petit format i curta durada tot treballant les diverses tècniques d'interpretació a través de diferents metodologies per poder explicar una història d'inici a fi en 15 minuts.
 
 
Rutes pel teatre contemporani
CC Can Felipa
Del 01/10 al 29/10

Fareu una mirada àmplia, lúdica, teòrica, didàctica i oberta al debat sobre les propostes escèniques d'avui en dia. Es donaran eines teòriques per veure i comprendre la varietat de creadors i creacions en actiu a partir d'exemples concrets i des de la teoria, la reflexió i la posada en comú. Es tractaran els moviments escènics i noms més rellevants sorgits durant els darrers anys, posant el focus de manera especial a casa nostra.
 
 
Laboratori d'escena digital
CC Convent Sant Agustí
Del 07/10 a l'11/11

Cada cop més, l'escenografia incorpora les arts digitals per tal de crear els diferents ambients en una obra teatral, de dansa, d'òpera o de circ. En aquest espai de co-creació transdisciplinària aprendreu a desenvolupar petits projectes escènics amb ús de mitjans electrònics i digitals.
 
 
La imatge forma part de l'espectacle Libèlul·la de la cia. Toti Toronell.

Activitats relacionades