52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

9 propostes escèniques per anar a veure relacionades amb el #8M

Diversos centres civics
01, 02, 05, 07, 08, 15 i 21/03/2024
  • Circ
  • Dansa
  • Teatre

Aquestes propostes ja han passat

Teatre, dansa i circ fet per dones

Sigui des de la dramatúrgia, des de l’actuació o des del protagonisme de les històries que s’hi expliquen, la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona us proposa 9 peces de teatre, circ i dansa amb motiu del Dia Internacional de les Dones, on les dones prenen la paraula i pugen als escenaris:

 
Welcome
CC Torre Llobeta
01/03 – 19.00 h

En el marc del cicle Somriure, la Montserrat Gil porta un espectacle de clown gestual i llengua de signes d’una catastròfica metamorfosi d'una dona excèntrica desnonada que parla a través de les mans. Una porta precintada, una clau que no funciona i un pany massa gros.

 
Veus contra el feminicidi
CC Drassanes
01/03 – 20.00 h

Veus contra el feminicidi és una lectura de textos teatrals protagonitzats per dones que han passat per l'infern dels maltractaments. Víctimes anònimes que prenen la paraula per denunciar l'espiral de violència macroscòpica a què estan sotmeses, però també aquella que té lloc en la intimitat de la llar, sovint oculta o encoberta.

 
Mater(no)itats
CC Vil·la Urània
02/03 – 18.00 h

La Companyia Lisístrates presenta l'espectacle que encara estan creant durant la residència al CC Vil·la Urània. La Clara, la Laia i l’Arlet són tres germanes en moments vitals diferents i amb diferents maneres d’entendre la vida. Com a dones, totes tres es posicionen respecte a la maternitat, cosa que farà aflorar diferents emocions i situacions, algunes d’inesperades.

 
El llegat de Wolf
CC Tomas Cuevas – Les Corts
05/03 – 20.00 h

Una peça de dansa contemporània apassionant creada per Raquel Anguita que homenatja l’obra de Virginia Woolf i celebra la lluita i el triomf de les dones al llarg de la història. En acabat, hi haurà un col·loqui on l’artista parlarà del procés de creació i del discurs de la proposta.

 
Tot és veritat
CC Tomas Cuevas – Les Corts
07/03 – 18.00 h

Monòleg de l’actriu Lola Galván del seu espectacle Tot és veritat, en què narra, en to d'humor, l’experiència personal d’haver passat per un càncer de mama.

 
Minusas jam
CC Casa del Rellotge
08/03 – 20.00 h

La peça d’improvisació de la Cia. Minusas al vacio comença preguntant al públic sobre un lloc concreta de la ciutat. Al voltant d'un banc, comencen a crear històries a través d'un llenguatge propi que combina la improvisació, la dansa, el teatre físic, el clown i la música en viu.

 
Voces de la tierra
CC Joan Oliver – Pere Quart
08/03 – 19.00 h

Aquest és un procés de recerca forense mitjançant el qual s’identifiquen les restes d’una dona, trobades en una fossa comuna d’un lloc i temps indeterminats. Podria ser qualsevol país on una situació de guerra o de dictadura ha generat una cosa tan monstruosa com són les persones desaparegudes.

 
Monòlegs d’humor
CC Torre Llobeta
15/03 – 19.00 h

Dins del cicle Vespres per riure, el centre de Torre Llobeta us convida a passar una estona de bon humor en femení per no parar de riure amb les històries diverses i divertides, coordinada per Gely Balcázar.

 
El llibre d’Ester
CC El Sortidor
21/03 – 19.00 h

Dirigida per Alba Teixidó i amb Anna Tamayo com a protagonista, El llibre d'Ester és una comèdia psicològica i una crítica social protagonitzada per un personatge femení atrapat entre la divinitat i l’esclavitud. L’Ester és una dona de fer feines a temps parcial i deessa per accident a temps complet. I és que d’ençà d’una petita crisi d’identitat, es va començar a fragmentar fins a crear una civilització sencera dins del seu cap.

 
Dins del 15è circuit Barcelona Districte Cultural també val la pena apuntar les obres Adéu, Jane!, Des de l’ull de l’huracà, Mi madre en bragas i Pòsit, l’espectacle de circ Nus i les peces de dansa Handle with care i Soy madera, totes creades o protagonitzades per dones.

Activitats relacionades