52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

9 rutes per gaudir de la natura

Diversos centres cívics
Fins al 31/03/2019
  • Rutes i visites

Jardins, parcs i altres vistes meravelloses

Malgrat que el fred dels primers mesos de l'any convidi més aviat a resguardar-se buscant la calidesa a recer de les inclemències del temps, no podem estar-nos de destacar un seguit de visites, rutes i excursions que es desenvolupen a l'aire lliure.

Jardins poc concorreguts, parcs amb racons per descobrir, caminades per explorar nous paisatges o sortides amb cap altre motiu que el de fruir descobrint la flora i la fauna... aquí teniu nou propostes per respirar aire fresc i pur:
 
 
Gestió de la fauna al Parc de Collserola
CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán
09/02

Els que no veiem, no sentim ni olorem, però hi són: les genetes, els toixons, els esquirols. Els que veiem cada cop més: senglars i pit-roigs. Els que no hauríem de veure: tortugues i peixos...
No és fàcil veure els animals que habiten els boscos i espais naturals de Collserola. Però ens deixen els seus rastres i podem sentir les seves veus. Passejarem per diferents tipus de bosc (pineda i alzinar mixt), per zones humides i pels voltants d'un mas, per conèixer tant els rastres i cants, com la gestió que es fa al Parc per conservar les espècies, per controlar les seves poblacions i per conèixer informació sobre l'estat de les masses forestals.
 
 
Els jardins de Sant Gervasi. De la Tamarita a Ca n'Altimira
CC Vil·la Florida
13/02

El jardí de la Tamarita, al principi de l'avinguda Tibidabo, està vinculat a l'antiga finca del Doctor Josep Altimira del passeig de la Bonanova. Concebut com un jardí romàntic que mostra, inventa i soterra la natura i que, amb el pas del temps i els diferents canvis de propietaris, ha arribat al dia d'avui com a jardí públic.
 
 
De Sitges a Vilanova
CC Navas
16/02

Sortint de l'estació de tren de Sitges, tot seguint el GR-92, es fa un recorregut a peu fins a arribar a Vilanova. Al llarg de l'itinerari es passa per la costa abrupta plena de petites cales amagades i racons deserts fins a arribar a la platja del Far, ja a Vilanova, on s'agafa el tren de tornada cap a casa després de passar un matí immillorable.
 
 
Barcelonès, Serra de Collserola
CC Can Deu
06/03

Des del Velòdrom d'Horta, el punt de sortida, fins al Baixador de Vallvidrera es farà un recorregut pel Parc Natural de Collserola. Seguint el recorregut es travessa el Parc del Laberint, la Riera de Sant Cugat i es passa per la Font Groga i la Font de Canet. És una sortida de dificultat baixa-alta, amb un desnivell de 300 metres.
 
 
Passejada familiar sentint el despertar de la primavera
CC L'Elèctric
23/03

Ja de cara a la primavera, el CC L'Elèctric vol celebrar l'entrada a la nova estació tot despertant els sentits en família. Grans i petits ja cal que obriu bé els ulls, les orelles i el nas: plantes, arbres i animals retornen a l'activitat després del pas de l'hivern.
 
 

Sembrant en femení
23/03
CC El Sortidor

Heu sentit a parlar mai dels Jardins de la Serreta? Es troben al bell mig d'una finca de Collserola on es treballa el conreu d'hortalisses ecològiques i l'ús de varietats tradicionals, amb tècniques naturals inspirades en la permacultura.
 

L'art de visitar un jardí
CC Sarrià
30/03

El CC Sarrià s'ubica dins dels jardins de la Vil·la Cecília, separats pel carrer de Santa Amèlia dels jardins de la Vil·la Amèlia. Però, què en saps d'aquest majestuós racó de la ciutat? A què li deuen el nom? Quina ha estat la seva història al llarg del temps? La Fàbrica del Sol t'acompanya a descobrir-ho en aquesta xerrada-passejada per un dels espais més bells del Districte.
 
 
Jardí botànic – Austràlia
Cotxeres de Sants
30/03

Situat a la muntanya de Montjuïc, les catorze hectàrees del Jardí Botànic es divideixen en quatre zones. En aquestes àrees es cultiven espècies de les quatre regions del món que comparteixen un clima similar al mediterrani: Austràlia, Sud-àfrica, Califòrnia, la Conca mediterrània i Xile. La visita del CC Cotxeres de Sants permet conèixer la vegetació de la part d'Austràlia: ficus espectaculars, eucaliptus, acàcies i altres espècies de formes curioses que normalment no les trobem per les nostres latituds.
 
 
Jardí botànic – Xile
CC Albareda i CC El Sortidor
31/03

D'entre les 2.000 espècies que conté el Jardí Botànic, d'un enotrn paisatgístic i arquitecònic únic, en destaquen aquells individus vinguts de Xile: cactus, puies amb flors espectaculars, la palmera de la mel, molt preuada per les seves utilitats, i més plantes oloroses verinoses com poques. Veïns de Montjuïc, el CC Albareda i el CC El Sortidor continuen el seu afany per fer-nos descobrir espais i equipaments de la muntanya.
 
 
Si amb totes aquestes opcions no en teniu prou, aquí podeu consultar totes les visites, rutes i excursions que s'organitzen aquest trimestre els Centres Cívics de Barcelona.

Activitats relacionades