52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

9 rutes literàries per al mes d’abril i una de propina

Diversos centres civics
18, 19, 20, 22, 29/04, 10 i 16/05/2023
  • Rutes i visites

Aquestes propostes ja han passat

Passejades culturals amb la literatura de fons

Amb motiu de Sant Jordi i amb la primavera que acompanya a sortir de casa, hem seleccionat un seguit de rutes amb la literatura o els llibres de fons i relacionades amb l’espai que recorren per Barcelona. Apunteu:

 
Visita guiada a la nova biblioteca Gabriel García Márquez
CC Sant Martí
18/04 – 10:00 h
| Gratuït Reserves
20/04 – 16:00 h| Gratuït Reserves
Un any després de la inauguració de la nova biblioteca a Sant Martí, ja l’heu visitada? És la tercera més grossa de la ciutat i s’ha especialitzat en literatura llatinoamericana i sobretot de noms que hagin tingut relació amb Barcelona. Coneixereu l’espai, l’equip i les activitats que realitzen. Una visita guiada en grup, on us explicaran totes les possibilitats que ofereix aquest nou equipament de Sant Martí.

 
Ruta literària pel Poble-sec
CC El Sortidor
18/04 – 18:30 h
| Gratuït
Guiada pel Centre de Recerca Històrica del Poble-sec (CERHISEC), aquesta ruta passa per racons del barri, escenaris coneguts que apareixen en llibres destacats de la literatura universal.

 
La Barcelona de Zafón
CC Josep Maria Trias i Peitx
19/04 – 10:30 h | 10,65 €

A través dels llibres de Carlos Ruiz Zafón és ben fàcil traslladar-se a una Barcelona passada, que sedueix amb la seva màgia. Aquest itinerari recorre alguns dels escenaris de les seves darreres novel·les, centrant-se especialment en la més emblemàtica: L’ombra del vent.

 
Ruta literària: Centenari del Turó Parc
CC Pere Pruna
22/04 – 10:00 h | Gratuït

Poesia i natura s’uneixen la vigília de Sant Jordi al Turó Parc. Una ruta ben diferent pels espais més emblemàtics de l’espai. Des de M. Mercè Marçal fins a Joan Margarit, diversos autors us acompanyen amb els poemes més evocadors durant aquesta passejada plena de literatura.

 
En defensa pròpia: Verdaguer contra la censura
CC L’Elèctric
22/04 – 11:00 h | Gratuït

La Vil·la Joana és un antic mas situat al bell mig de la Collserola. Va ser la darrera casa on va viure Jacint Verdaguer, un dels màxims i més reconeguts exponents de la Renaixença. Després d’una llarga malaltia, va morir-hi el 10 de juny de 1902 i des d’aleshores la casa va esdevenir un lloc de memòria del poeta. Un recorregut per visitar l'obra de Verdaguer a partir de la seva confrontació amb el poder i la lluita contra la calúmnia i la censura.

 
De Marsé a Mercè
CC Carmel i CC Guinardó
22/04 - 11:00 h | Gratuït

Reserves al CC Carmel | Reserves al CC Guinardó
Un any més, els CC Carmel i CC Guinardó organitzen l’itinerari literari i artístic que uneix els universos de Juan Marsé i de Mercè Rodoreda i el territori per on recorre la ruta. Una descoberta particular d’una part del patrimoni físic, cultural i simbòlic dels barris del Carmel, Guinardó, Baix Guinardó i Can Baró.

 
La Barcelona del Quixot
CC Bon Pastor
29/04 – 11:00 h | Gratuït

En la segona part del llibre de Miguel de Cervantes Saavedra, el Quixot passeja pels carrers de Barcelona. Visita un establiment on imprimeix la segona part de les seves aventures, passa uns dies amb un amic i conversa amb la societat catalana. Aquesta ruta ressegueix les passes del llibre per Ciutat Vella.

 
La plaça del Diamant
CC Can Castelló
10/05 - 17:30 h | 8,78 €

Ruta basada en la novel·la de Mercè Rodoreda. A l'itinerari es recrea i passeja pels carrers i places del barri de Gràcia que formen l’ambient i la vida de la Colometa, en Quimet, l’adroguer i tants altres personatges d’aquesta obra mestra de la literatura catalana i universal.

 
Xocolata i literatura: passejada llaminera i literària
CC Vil·la Florida
16/05 – 11:00 h | 8,78 €

La gastronomia catalana ha despertat sempre molt d’interès en la literatura, que ha dedicat riuades de tinta a descriure els gustos dels productes del país. En aquest itinerari, es recorren els carrers del Ciutat Vella amb la mirada posada en els establiments més dolços de la ciutat. El Núria, la Pallaresa, Can Culleretes o la Bomboneria Fargas són espais emblemàtics de la ciutat que tenen molta història i que poden transportar a fragments dolços de la literatura. Aquesta passejada descobreix que el plaer de menjar xocolata és pot equiparar al plaer de llegir un bon llibre.

Activitats relacionades