52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

9 tallers de cara al #8M

Diversos centres civics
21, 22, 25/02, 02, 03, 06, 07, 22, 27 i 29/03/2023
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Prepareu-vos bé per una jornada reivindicativa

Els 52 equipaments que formen part de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona tenim especial cura a l’hora de donar visibilitat a les dones i fomentar l’empoderament femení durant tot l’any. Al voltant de dates com el Dia Internacional de les Dones, volem destacar un grapat de tallers reivindicatius. En trobareu dedicats directament a la jornada del 8 de març en si, però també d’altres que us donaran força i autoafirmació per la resta de l’any. Ara passem a l’acció!

Creació de missatges inclusius o reivindicatius sobre tèxtil
CC Joan Oliver – Pere Quart
21 i 22/02 – 16:00 h | Gratuït

Dins l’Espai Tèxtil Obert del centre, aquest trimestre es treballa entorn de la figura de les dones. L’espai comunitari permet teixir vincles i aprendre tot reivindicant els drets de les dones. Aquest taller de dos dies es creen bosses d’estil tote bag perquè puguis afegir missatges inclusius o reivindicatius amb motiu del Dia de la Dona.

Cabaret empoderador
CC Parc Sandaru
25/02 – 11:00 h | Gratuït

El cabaret no és tot pit i cuixa, plomes i cotilles! El cabaret d’estil alemany permet fer crítica social i denúncia teatral des de l’humor, la música i l’empoderament de les dones lliures. Convertiu-vos en estrelles de cabaret per un dia! Treu la diva gamberra que portes dins, passa una bona estona amb textos, cançons i coreografies divertides i de temàtica punyent, empodera’t amb confiança i molt d’humor.

Serigrafia
CC Can Felipa
02 i 03/03 – 19:00 h |Gratuït +  10 € de material

Un taller no mixt per aprofundir en la tècnica de la serigrafia. S’impulsarà la creativitat de forma col·lectiva fent un disseny en grup enfocat a alguna de les temàtiques reivindicatives que envolten el #8M. En la segona sessió, s’estamparà en diferents suports perquè cada participant se’n pugui endur una còpia.

Fem cartells pel 8M
CC El Coll – La Bruguera
06 i 07/03 – 17:00 h | Gratuït

Si vas a la manifestació del #8M i vols portar un cartell fet per a tu, amb el lema que triïs, apropa’t abans al Coll per preparar-los. El centre t’ofereix tot el material que necessitis! Públic jove i adolescent. Forma part del cicle aDona’t.

Pòster art
CC Can Felipa
06 i 07/03 – 18:00 h | Gratuït + 5 € de material

Aquest taller no mixt t’explica la història del grafiti i de l’street art, com fer la cola per enganxar les creacions i tots els trucs per realitzar un pòster artístic.

Brodant icones feministes
CC Sant Martí
07/03 – 18:00 h | Gratuït

Partint d'una imatge representativa, cada participant la completarà deixant la seva empremta personal brodada, escrita o dibuixada per a generar un treball únic i original.

Teatre crític amb consciència social
CC Parc Sandaru
22 i 29/03 – 18:30 h | Gratuït

A través del teatre es troben alternatives als conflictes quotidians. El teatre com una eina transformadora, alliberadora i sanadora, i l'espai escènic com un espai de reflexió on assajar la vida, repensar-la i jugar amb les alternatives.

Dones científiques. Del Renaixement a l’actualitat
CC La Sedeta
27/03 – 11:30 h | Gratuït

Sessió oberta del taller d’Humanitats a càrrec de la historiadora Laura Sancliment organitzada per l'Associació Jubilats i Pensionistes La Sedeta.

Autodefensa: claus per recuperar el teu poder
CC Trinitat Vella
27/03 – 19:00 h | Gratuït

En aquest tast aprendreu tècniques simples i essencials d’autodefensa per poder frenar situacions amenaçadores i poder sortir-ne sense que es converteixin en violència física. Independent de la condició física, utilitzareu el cos per comunicar seguretat i per sentir-se més segura i tranquil·la als carrers.

Activitats relacionades