52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

9 tallers per seguir a l’aire lliure

Diversos centres civics
Fins al 19/06/2024
  • Tallers

Un reguitzell de cursos impartits fora de les aules

Que aixequi el dit qui vulgui sortir a fora per rebre la primavera! Els dies que s’allarguen, el fred que es retira, la natura que esclata per totes bandes... Des de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona hem fet una selecció de tallers que s’imparteixen a l’exterior, sense renunciar ni a continuar aprenent ni que ens toqui l’aire i el sol.

 
Il·lustració botànica als parcs
CC La Sedeta
Del 15/04 al 03/06 (7 sessions, 76,40 €)

El taller tracta els fonaments del dibuix, la importància de la línia, les ombres, la composició i l’aplicació del color, tant en el dibuix com en la pintura d’espècies vegetals i d’ocells, tot coneixent els espais verds que ofereix la ciutat. No cal tenir experiència prèvia.

 
Rutes històriques i literàries: descobreix indrets sorprenents
CC La Casa Elizalde
Del 15/04 al 10/06 (8 sessions, 89,06 €)

Vuit passejades per escenaris històrics que han estat protagonistes en la narrativa catalana a través d’autores com Meritxell Jubany, que beu de l’arquitectura de Domènech i Muntaner, o de Tània Balló, que s’inspira en la Guerra Civil. Carmen Laforet o la premiada biblioteca Gabriel García Márquez, protagonitzen altres d’aquestes sortides literàries.

 
Urban sketching: dibuix urbà
CC Pati Llimona
Del 16/04 al 12/06 (8 sessions, 71,83 €)

L’objectiu del curs és aprendre recursos útils per dibuixar a l'exterior, treballant amb l'aquarel·la, les plomes i els retoladors i dibuixant paisatges urbans o persones fora de l'aula. El taller inclou teoria i pràctica per copsar l'entorn en directe, per a persones amb coneixements de dibuix o sense.

 
Ioga al terrat
CC Vil·la Urània
Del 16/04 a l’11/06 (9 sessions, 49,11 €)

La terrassa del centre es converteix en l’aula que acull les sessions de ioga. Un espai tranquil del barri del Farró que permet aturar el ritme del dia a dia i a través de les figures corporals buscar un bombolla d’oxigen que permeti seguir. Cal dur roba còmoda i una màrfega.

 
Inicia’t al running
CC El Coll – La Bruguera
Del 17/04 al 19/06 (9 sessions, 52,07 €)

Si fa temps que vols córrer, però no saps ni per on començar, apunta’t al taller de running amb la total seguretat que proporciona un tècnic en educació física i entrenador professional. Cada sessió se surt per diferents parcs i espais verds del barri.

 
Coneixem Collserola. Senderisme i natura a prop de casa
CC L’Elèctric
Del 18/04 al 30/05 (5 sessions, 51,55 €)

Tot i estar a tocar, Collserola és una gran desconeguda. Amb l’ajuda d’aplicacions per a rutes es preparen 5 sortides per descobrir alguns indrets de la muntanya enmig de la natura. Cal portar roba còmoda, calçat adequat, aigua i un petit mos. En cas de pluja o mal temps, l’activitat es pot veure afectada.

 
Urban sketching: Barcelona mediterrània
CC Pati Llimona
Del 19/04 al 07/06 (8 sessions, 71,83 €)

Amb la mar com a teló de fons, el curs proposa un recorregut per la Barcelona mediterrània, marinera i portuària. Dibuixa Barcelona des de Miramar i el Castell de Montjuïc, Las Golondrinas, El port Vell, la Torre del rellotge, el barri de la Barceloneta, el passeig de l’Escullera o l'Hotel Vela...

 
Paisatges de Collserola. Taller de fotografia de natura
CC l’Elèctric
Del 22/04 al 13/05 (4 sessions, 27,49 €)

Una aproximació a la fotografia a l'aire lliure i en entorns naturals ideal per aquelles persones que vulguin iniciar-se a la pràctica fotogràfica i que gaudeixin d'una bona passejada per la muntanya. El curs contempla la combinació de teoria i pràctica, establint les bases tècniques i compositives del llenguatge fotogràfic per poder aconseguir els millors resultats durant les sortides. Es recomana l'ús de càmera fotogràfica digital.

 
Meditació a l’aire lliure
CC Josep Maria Trias i Peitx
15/05 (1 sessió gratuïta)

Una altra manera de gaudir de la natura és a través de la calma que proporciona la meditació. La M. Carmen Ruano, la tallerista de mindfulness al centre, proposa sortir al parc de Cervantes i connectar una estona amb el jo interior. Cal dur màrfega.

 
Per altra banda, aquí trobareu totes les propostes relacionades amb la marxa nòrdica que s’imparteixen a diversos centres. Activitat física molt completa i amb múltiples beneficis que, amb l’ajuda d’uns bastons específics i aprenent una tècnica correcta, fa treballar tot el cos de manera global i equilibrada.

Activitats relacionades