52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Altres Escenaris Possibles

Aquestes propostes ja han passat

Un recorregut musical pels barris de Barcelona

Quin és el darrer concert que has vist? Va ser al teu barri? Quants locals prop de casa teva saps que programen música en viu? Creus que el teu és un barri musicalment actiu? Ho era més temps enrere? Voldries que ho fos més?

 
Encara que costi de creure, Barcelona és ben plena d’espais on se celebren actuacions musicals. N’hi ha de més populars i de més amagats. N’hi ha al centre de la ciutat i a les perifèries. N’hi ha a bodegues i restaurants. A bars de barri i discoteques d’extraradi, a centres cívics i casals, a llibreries i tallers de ceràmica, a esglésies i espais okupats, a parcs i places, a la muntanya i al mar… I a cinemes, hotels, ateneus, botigues de discos, museus, balcons, cases particulars, carrerons, instituts… Potser costa veure’ls, però n’hi ha a tot arreu.
 
La secció de reportatges ‘Otros Escenarios Posibles’ que es va publicar a ‘El Periódico de Catalunya’ entre 2016 i 2020 va recórrer Barcelona i els municipis de l’àrea metropolitana tot detectant i descrivint l’activitat musical que batega a desenes d’espais que sovint queden fora del radar; centenars de trobades que, en el seu conjunt, ens parlen d’una ciutat rica i diversa musicalment parlant.
 
Ara, arriba als Centres Cívics de diferents barris aquesta exposició fotogràfica, 'Altres Escenaris Possibles', com una invitació a descobrir el mapa sonor del nostre entorn, a valorar la cultura de proximitat, a conèixer millor les músiques dels nostres veïns i veïnes i, fins i tot, a prendre la iniciativa per tal d’organitzar aquell concert que potser donarà més vida, més llum i més color al nostre barri.
L’acte inaugural de cadascuna de les deu exposicions serà una xerrada on es presentarà el projecte ‘Altres Escenaris Possibles’, es pararà especial atenció a la vida musical del barri al qual pertany el centre cívic i es convidarà al veinat assistent a identificar i descriure altres espais musicals actius del territori.
El darrer cap de setmana es programará una passejada pel barri per ubicar i visitar alguns dels espais més interessants d’aquesta xarxa d’escenaris de proximitat que componen el teixit musical del territori.
 
Aquest projecte és una idea del periodista musical Nando Cruz, autor de la sèrie de reportatges ‘Otros Escenarios Posibles’, i desenvolupada amb l’ajut del fotògraf Martí Fradera i la dissenyadora d’exposicions Ada Sbriccoli. Organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona i la Xarxa de Centres Cívics amb l’ajut del programa Barcelona Interculturalitat.

Pots trobar molta més informació sobre l'exposició i les seves fotografies al blog Altres Escenaris Possibles.


CC Albareda
Del 20/01 al 20/02

 
CC Fort Pienc
Del 16/02 al 20/03
 
CC Casa Orlandai
Del 23/02 al 27/03
 
CC La Sedeta
Del 24/03 al 24/04
 
CC Can Deu
Del 31/03 al 01/05
 
CC Matas i Ramis
Del 28/04 al 28/05
 
CC Convent St. Agustí
Del 05/05 al 05/06
 
CC Besòs
Del 02/06 al 30/06
 
CC Can Basté
Del 09/06 al 09/07
 
CC Trinitat Vella
Del 05/07 al 31/08
Passejada pel barri (21/07 - 19 h) Inscripcions

Activitats relacionades