52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Barcelona Poesia 2024 als centres cívics

Diversos centres civics
Del 15 al 22/05/2024
  • Literatura

Quines activitats del festival es fan als centres cívics?

Entre el 15 i el 22 de maig se celebra la vint-i-setena edició del festival Barcelona Poesia amb la intenció de recuperar la senzillesa, la concreció i la quotidianitat dels gestos en escenaris repartits per tota la ciutat.

Dins del programa hi trobareu l’espectacle poètic-musical La mirada violeta (CC La Casa Elizalde, 16/05 - 19.30 h), la proposta teatralitzada de la poetessa Aina Torres i la cantautora Meritxell Gené al voltant de l’obra de Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig, escriptores fonamentals de la literatura catalana.

Altres equipaments de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona també participen al festival des del programa alternatiu Més poesia com Una finestra a l’ànima (CC Josep Maria Trias i Peitx, fins al 29/05), l’exposició audiovisual de poemes en prosa i cançons compostos per la pianista Júlia Fort i la mostra fotogràfica Haigas. El color de la vida (CC Torre Llobeta, fins al 24/05), un seguit d’imatges que acompanyen i inspiren haikus a càrrec del grup de haiyines del centre.

Així mateix, els Aires poètics del CC Casa Orlandai del mes de maig porten el poeta, traductor i professor de llengua i literatura japoneses Jordi Mas que tractarà de La traducció i el conreu de les formes poètiques japoneses (CC Casa Orlandai, 14/05 – 19.00 h).

La setmana poètica es clou amb el recital Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer...) (CC Torre Llobeta, 16/05 – 18.30 h) a càrrec de Carles Beltran, Lali Barenys i Natàlia Miró do Nascimento que fan servir la bellesa de la poesia, la música i les cançons com a arma de combat a favor de la pau, així com la vetllada Finestra a l’ànima (CC Josep Maria Trias i Peitx, 16/05 – 19.00 h) de poesia musicada amb la compositora i pianista Júlia Fort, que interpretarà els poemes exposats al vestíbul del centre cívic.

Per a més informació, consulteu el web del festival o descarregueu el programa oficial en PDF.

Activitats relacionades