52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!
52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!
Cafès literaris: el poder de la literatura
La Casa Orlandai us proposa llegir Bernardo Zannoni, Graham Swift i Bernhard Shlink
La literatura és cultura, aprenentatge, evasió, fantasia, entreteniment i, també, salvació i redempció. Pot fer canviar de vida, de condició social, construir ponts emocionals amb altres, transformar, guarir...
Aquesta tardor, els Cafès literaris es dediquen a la literatura que obre nous mons i pensaments, noves esperances i noves vides. Tot gràcies al poder de saber llegir.
Les meves idees estúpides, de Bernardo Zannoni
25/09 – 19.00 h
Amb Silvia Querini. Directora editorial durant quaranta anys, traductora i professora especialitzada en la formació de nous editors.
L’Archy és una fagina que viu seguint l’instint, la necessitat i la lluita per la supervivència. En Salomó, una guineu usurera, despietada i misteriosa, es converteix en el seu amo i li ensenya a llegir el llibre de Déu. A través de la mirada de l’Archy, Zannoni explora temes com la vida, la mort i el significat de l'existència, tot des del punt de vista d'un animal. La novel·la tracta qüestions profundes sobre la condició humana amb sensibilitat i ironia, oferint una perspectiva original sobre les emocions i els dilemes universals.
El domingo de las madres, de Graham Swift
30/10 -19.00 h
Amb Mercè Carrillo. Investigadora, professora i crítica literària.
La Jane Fairchild, una jove òrfena, treballa com a minyona per una família aristòcrata anglesa als anys 1920. A diferència de moltes noies de la seva classe, sap llegir i demana accés a la biblioteca del seu amo, on descobreix Joseph Conrad. Després d’anys al servei de la família, decideix emancipar-se i comença a treballar en una llibreria d’Oxford. Aquesta experiència li obre les portes a convertir-se en una reconeguda escriptora.
El lector, de Bernhard Shlink
27/11 – 19.00 h
Amb Rosa Ribas. Escriptora i filòloga.
Michael Berg, un adolescent, inicia una relació amb la Hanna, una dona de trenta-sis anys. Junts viuen una rutina íntima on ell li llegeix tot el que ella demana. Un dia, sense avisar, la Hanna desapareix. Anys després, en Michael, ja estudiant de dret, la retroba en un judici per crims nazis on ella és acusada. En Michael sap un secret clau sobre la Hanna que podria salvar-la, però es debat entre revelar-lo o respectar el desig d'ella de mantenir-lo ocult.
L’últim dimecres de cada mes, la Tina Angrill us espera a la sala J. V. Foix del CC Casa Orlandai per debatre al voltant de la literatura. El dia de la tertúlia es convida una persona relacionada amb l'obra, sigui l'autora, qui n'hagi escrit la traducció, una editorial... i es posen en comú les idees que hagi pogut suscitar la novel·la.
L'entrada de 3,10 € per cada sessió literària dóna dret a una beguda (cafè, te o infusió). Podeu reservar plaça des dels enllaços de cada títol.
Activitats relacionades
-
Aquí trobareu tots els perfils de Facebook, X, Instagram i YouTube
On:Xarxa dels Centres Cívics de BarcelonaQuan:Tot l'any -
La pel·lícula és una crítica mordaç a...
On:PantallaBDC - Diversos centres civicsQuan:17, 24/10, 06, 19/11/2024, 14, 15/01, 06 i 14/02/2025 -
Aquí trobareu tots els perfils de Facebook, X, Instagram i YouTube
On:Xarxa dels Centres Cívics de BarcelonaQuan:Tot l'any