52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Càpsules vespertines: la confiança

CC Casa Orlandai
19, 28/05 i 11/06/2020
  • Ciències socials

Es reprèn el cicle de xerrades de la Casa Orlandai

Triar un tema, convidar tres ponents i debatre'l des de diversos punts de vista a través del tractament que en fa l'art i la cultura és l'objectiu de les Càpsules vespertines del CC Casa Orlandai, en funcionament des del 2019. El cicle trimestral, estroncat per la parada de la covid-19, es reprèn a partir d'aquesta setmana, tot i que les noves trobades són virtuals.

El subjecte que es tractarà aquesta primavera és la confiança, un dels elements clau de qualsevol relació humana, tant en l'àmbit públic com en el privat.

Secrets, confessions, xiuxiuejos, rumors... poques coses uneixen més les persones que haver compartit experiències íntimes; sobretot, si aquestes han tingut lloc en espais de confiança. No ho diguis a gairebé ningú (19/05/2020 – 20.00 h), la primera de les tres trobades, convida el doctor en Humanitats i autor del llibre En la confidencia, Eloy Fermández porta a parlar sobre els espais de confiança íntima.

El professor de Filosofia Política i autor de Las mejores palabras, Daniel Gamper ens ajudarà a tractar La confiança pública (28/05/2020 – 20.00 h), la necessitat que tenen les societats d'arribar a acords comuns per donar un mateix significat a les paraules i omplir de valor paraules com justícia, llibertat o igualtat.

La tercera conversa, Traïció, confiança i ficció (11/06/2020 – 20.00 h), ja al mes de juny, tracta les relacions que s'estableix entre una obra literària o de ficció i el seu públic. El col·loqui indagarà especialment en la ruptura d'expectatives creades. Amb Laro del Río Castañeda, màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la UB i professor de Narrativa Audiovisual a la Universitat d'Oviedo.

Les trobades es fan a través de la plataforma zoom i participar-hi val 3,00 €. Cal inscriure's prèviament des d'aquest enllaç.

Activitats relacionades