52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Cave Canem

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
2022
  • Art i exposicions

Aquestes propostes ja han passat

Fernando Cremades, Mireia Pons, Azahara Cerezo, Levi Orta, Jordi Ferreiro, Willem de Haan i Guillem Bayo. Comissariada per Gerard Galián.

Aquesta exposició col·lectiva parteix de la idea del concepte de “foc amic” o atac aliat i com tot ésser humà en condicions d'igualtat té la mateixa capacitat de fer malbé l'altre, convertint cada individu en enemic de tot individu. La por es troba a la base del fet polític i també en la distinció entre amic/enemic: el que resulta propi i ens uneix en congregació i el que apareix com a contrari i com a amenaça hostil.

"Cave Canem" es concep com un espai de reflexió sobre la por i sobre el que ens congrega o ens disgrega dels altres en la figura d'amic o enemic. Per a aquesta reflexió, el punt de partida són les relacions dels projectes artístics amb l'espai expositiu en si, assenyalant la seva capacitat de generar comunitat, la seva potencialitat de perill i les dinàmiques de poder, les possibilitats de la seva obertura, la seguretat o, finalment, la fugida del mateix espai dʼexposicions.


Centre Cívic Convent Sant Agustí
Del 20/06 al 29/07

Centre Cívic Casa Elizalde
Del 31/10 al 28/12

02/11 - 19:00 h Inauguració i visita comentada per part del comissari de la mostra.
16/11 - 19:00 h Visita comentada amb el comissari de la mostra.
26/11 - 11:00 h Tast de truites amb la Mireia Pons
L’obra de la Mireia Pons posa en contrast com avui en dia sobren provisions, varietat i opcions, però falta el temps i els coneixements. Durant l’exposició, l’obra de Mireia Pons s’activarà amb la cuina i el tast de tres truites: una truita de guerra sense ou ni patata, una truita de patates casolana i una truita de “súper" feta al microones. Com a instal·lació a l’espai expositiu hi haurà Pipes comunistes, una peça sobre la popularització de les pipes de gira-sol durant la Guerra Civil Espanyola.
01/12 - 19:00 h Activitat cancel·lada Xerrada: amb l'historiador de l'Ateneu de Nou Barris, Jordi Ferreiro, especialista en temes de centres comunitaris, i amb treballadors d'altres centres cívics, es farà una xerrada sobre el canvi de paradigma d'Ateneu a Centre Cívic.
13/12 - 19:00 h Cinefòrum de la pel·lícula Leviatán (Andrey Zvyagintsev, 2014) Inscripcions

Activitats relacionades