52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Com ens alimentarem?

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC El Sortidor, CC Casa Golferichs i CC Navas
13/11, 16/12/2025 i 11/02/2026
  • Divulgació

Amb Marta Pujol Abajo i Javier Retana Alumbreros

En un planeta amb més de vuit mil milions de persones, cal planificar bé per garantir un dret bàsic com és l’alimentació. Les innovacions agroecològiques i les xarxes de producció local podrien fer front a la crisi climàtica i la concentració del poder alimentari en mans de grans corporacions.

El futur apunta a dietes sintètiques i menjar imprès en 3D. Podrem garantir una alimentació sana, sostenible i culturalment arrelada amb sabors locals?

CC El Sortidor
Dijous, 13/11/2025 - 19.00 h
Modera: Irene Lapuente
Reserves

CC Casa Golferichs
Dimarts, 16/12/2025 - 19.00 h
Modera: Irene Lapuente
Reserves
Aquesta conversa es pot seguir en línia des del vídeo del peu de pàgina.

CC Navas
Dimecres, 11/02/2026 - 18.30 h
Modera: Irene Lapuente
Reserves


Javier Retana Alumbreros
Catedràtic d’ecologia i investigador del CREAF
És catedràtic d’ecologia de la UAB i investigador del CREAF, centre del qual va ser director entre 2005 i 2019. Fa recerca sobre dinàmica forestal, pertorbacions i agricultura regenerativa i coordina el grup de recerca “Dinàmica dels ecosistemes forestals i ecologia del foc” al CREAF. Ha publicat més de 250 articles i ha estat investigador principal de nombrosos projectes de recerca d’àmbit nacional i internacional. Actualment coordina, entre d’altres, els projectes “RegeneraCat” i “REGEN”.

Marta Pujol Abajo
Doctora en Biotecnologia i investigadora en Genètica i Genòmica de Plantes Hortícoles
És investigadora de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentaris (IRTA) i adscrita al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), on ha desenvolupat la seva carrera científica identificant gens responsables de caràcters agronòmics. Estudia la regulació genètica de la maduració i qualitat del meló, està a càrrec de contractes amb empreses de llavors i desenvolupa eines moleculars per a programes de millora genètica i de desenvolupament de noves varietats. Col·labora com a docent a la UAB i participa en activitats de divulgació científica.

Irene Lapuente Aguilar
Divulgadora cultural i científica
Llicenciada en Física, ha fet els postgraus de Comunicació de la Ciència, Creació de Reportatges i Documentals i Aptituds Pedagògiques. El 2010 crea la seva empresa, la Mandarina de Newton, després d'acumular deu anys d’experiència en educació, museus i desenvolupament d’estratègies de comunicació. El seu interès principal rau en la intersecció de les formes de generar coneixement. Dissenya processos de cocreació en cultura, ciència, salut, innovació i educació.

Activitats relacionades