52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Consum responsable i sostenible

CC Ateneu Fort Pienc
12, 19 i 26/11/2019
 • Divulgació

Tres xerrades entorn el fet de consumir i el poder de qui consumeix

Les decisions que prenem com a consumidors, decantant-nos per un producte concret, una empresa determinada o fins i tot del fet d'abstenir-nos de comprar poden tenir una gran influència en el tipus de societat que en pot derivar.

Tenint en compte aquests factors i amb la voluntat d'enfortir la consciència al respecte, el CC Ateneu Fort Pienc proposa una sèrie de converses per reflexionar sobre com el nostre comportament pot repercutir en la salut, el medi ambient o la felicitat de tots nosaltres.
 
 
Consum conscient: pla personal i de millora
12/11 – 19.00 h
Laia Tresserra, membre de la cooperativa Opcions, explica els tres punts claus del consum conscient i repassa tots els àmbits de consum per veure per on convé més començar a fer canvis.
 
 
De l'hiperconsum al consum col·laboratiu
19/11 – 19.00 h
La segona xerrada del cicle, a càrrec de Javier Velasco, es tractarà de respondre a diverses qüestions. Actualment, el consum és la forma més gran de democràcia? Quin impacte està tenint el consum dels últims 50 anys en l’economia, el medi ambient i la societat? El consum col·laboratiu ha arribat per a quedar-se?
 
 
Cap a la sobirania energètica
26/11 – 19.00 h
El model energètic, basat en l’extracció de combustibles fòssils, és una estructura construïda a través del sistema de producció capitalista i apropiatiu dels recursos comuns. Enginyers Sense Fronteres, associació de cooperació al desenvolupament formada per professionals que treballen per garantir l’accés universal als serveis bàsics, acompanyant el canvi social i l’enfortiment de les poblacions, es fa càrrec de l'última trobada.
 
 
Tot i que l'entrada és lliure, cal fer reserva prèvia, ja que l'aforament és limitat. Podeu reservar-ne a partir del dilluns de la mateixa setmana de l'activitat per web, al telèfon 932 327 827 o bé al correu electrònic del centre.

Activitats relacionades

 • Queden oberts uns quants centres a l'agost

  On:
  Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  Agost 2020
 • Centres Cívics de Barcelona, també a l'agost

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Fins al 31/08/2020
 • Centres Cívics de Barcelona, també a l'agost

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Fins al 31/08/2020