52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Conta’m una òpera entre bambolines

CC Pere Pruna i CC Casa Orlandai
16, 20/01, 17/02, 16 i 26/03/2020
  • Divulgació
  • Música

Descobriu Aida, La clemenza di Tito i Lohengrin

Un dels propòsits d’any nou és introduir-vos en el món de la lírica? O potser ja fa anys que gaudiu de l’òpera i us agradaria conèixer més profundament algunes obres? Sigui quin sigui el vostre grau de coneixement en aquest camp, des dels cicles de divulgació operística del CC Pere Pruna i del CC Casa Orlandai tindreu l’oportunitat de descobrir detalls de diverses partitures que sonaran aquest trimestre al Gran Teatre del Liceu.

Les primeres xerrades-concert d’hivern ens porten fins a Egipte de la mà de Giuseppe Verdi amb una de les seves obres més espectaculars, Aida, un triangle amorós escrit quan tenia cinquanta-vuit anys. Voleu posar en context la partitura, conèixer alguns detalls vitals de l’autor i escoltar amb atenció les seves àries més belles? Passeu pel primer Conta’m una òpera de l’any al CC Pere Pruna (16/01 – 19.00 h) o pocs dies després pel cicle Òpera entre bambolines de CC Casa Orlandai (20/01 – 20.00 h).

Al mes de febrer arriba el torn de Wolfgang Amadeus Mozart i l'última òpera seriosa que va compondre, on el geni austríac exposa una autèntica reflexió sobre l'ús del poder i que va ser escrita per encàrrec amb motiu de la coronació de Leopold II com a rei de Bohèmia. Tindreu dues ocasions per aprofundir en La clemenza di Tito. En parlarem a mitjans de febrer al CC Casa Orlandai (17/02 – 20.00 h) i a final de març al CC Pere Pruna (26/03 – 19.00 h).

L’última producció representada al coliseu de la Rambla i que podreu descobrir al CC Casa Orlandai és Lohengrin (16/03 – 20.00 h). Richard Wagner es va inspirar en la literatura medieval alemanya per escriure una de les seves obres més romàntiques.

L'accés a les xerrades Conta'm una òpera que tenen lloc en dijous al CC Pere Pruna és lliure i no cal reservar localitat. Les conferències Òpera entre bambolines del CC Casa Orlandai es fan en dilluns i l'entrada té un cost de 4,50 € que es poden pagar en el moment d'accedir a la sala d'aforament limitat.

La fotografia correspon a l'òpera Aida i l'ha feta el fotògraf Antoni Bofill.

Activitats relacionades