52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Cread(on)es

CC Pere Pruna
05, 06, 12, 13 i 14/03/2020
 • Art i exposicions
 • Familiar
 • Literatura
 • Música
 • Rutes i visites

El CC Pere Pruna dóna visibilitat al procés creatiu de les dones

Des de fa ja uns quants anys, el CC Pere Pruna dedica el mes de març a presentar diverses dones conegudes per la seva aportació a les arts, bé siguin les musicals o bé les visuals, seguint els dos eixos principals de l'equipament de Sant Gervasi – La Bonanova. Un cop més, i en col·laboració amb la Biblioteca Josep Clarà, les activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dones són variades i per a tots els públics.

L'exposició Eileen Gray. L'equilibri entre allò funcional i allò abstracte, que es podrà veure entre els dies 5 i 27 de març, és un projecte de l'artista Clara Vidal a base de pintures a l'oli i il·lustracions mescla de grafit i collage inspirades per la figura d'aquesta arquitecta i dissenyadora irlandesa. Gray (1878 – 1976) va cursar la seva carrera en un món d'homes. La mostra, vol ser una metàfora de la dificultat, encara ara, de desenvolupar una professió amb tantes diferències entre homes i dones. Al dia de la inauguració (05/03 – 19.30 h) hi haurà una acció performativa a càrrec de la Laura Baringo i l'autora de l'exposició.

L'endemà, l'antiga capella del carrer Ganduxer acull el concert del cor femení Actea en homenatge a Ella Fitzgerald (06/03 - 20.00 h). Considerada la cantant més destacada i influent de la història del jazz, Actea aprofundeix en el repertori popular nord-americà en una posada en escena i coreografies riques i desinhibides, dissenyades per l'Ariadna Peya.

Finalment, la historiadora de l'art Carolina Chifoni guiarà l'itinerari urbà La dona a la postguerra (14/03 – 10.00 h). Barcelona i la novel·la Nada de la Carme Laforet inspiren aquesta ruta que recorre espais tan emblemàtics com la Universitat de Barcelona, la catedral, la Via Laietana o l'estació de França encalçant els escenaris i època del primer Premi Nadal a l'any 1944.

Per altra banda, a la Biblioteca Josep Clarà (c/ Doctor Carulla, 22-24) podreu assistir a la conferència Caravaggio. Els caravaggisti i Artemisa Gentileschi (12/03 – 18.30 h) de la Mariona Millà sobre l'excel·lent pintora del barroc italià i al taller familiar de descoberta La lluna en un cove (13/03 – 18.00 h) amb la Marta Catalán.

Activitats relacionades

 • Propostes per continuar actius des de casa

  On:
  Xarxa de Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  Durant el confinament sanitari
 • Mesura efectiva a partir de divendres 13 de març de 2020

  On:
  Tots els Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  Des del 13/03/2020
 • Mesura efectiva a partir de divendres 13 de març de 2020

  On:
  Tots els Centres Cívics de Barcelona
  Quan:
  Des del 13/03/2020