52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Cread(on)es, el procés creatiu de les dones

CC Pere Pruna
22, 29/02, 01 i 09/03/2024
  • Divulgació
  • Música
  • Rutes i visites
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Dones artistes que han deixat empremta

Al voltant del Dia Internacional de les Dones, el CC Pere Pruna i la Biblioteca Josep Clarà uneixen forces per presentar una nova edició de Cread(on)es, el cicle que dóna visibilitat a diverses dones conegudes al llarg de la història per la seva aportació al món de les arts musicals o visuals, els dos eixos de l’equipament de Sarrià – Sant Gervasi.

Per anar escalfant motors, l’equipament situat a l’antiga capella del carrer Ganduxer proposa el taller Iconografia musical. El paper de la dona en l’art i la música (del 22/02 al 14/03, 4 sessions) que anima a apropar-se a la història de l’art amb una mirada diferent i a fixar-se quin paper es reserva a les dones intèrprets. Si bé hi ha pintures que mostren dones tocant instruments, coneixeu algun quadre amb dones component o dirigint orquestres?

Afinal de mes arriba la conferència Les dones a l’òpera (29/02 – 19.00 h) amb la divulgadora María José Anglés. La xerrada es posa les ulleres liles per mirar la història de l'òpera amb una visió feminista. Es parla de cantants, compositores, directores d'escena i, per descomptat, dels rols que s’han reservat a les dones al llarg del temps.

Seguint compositores del barroc italià com Magdalena Casulana, Barbara Strozzi o Francesca Caccini el concert del cor femení Actea Monache e cortigiane musiciste. Dones compositores del barroc italià (01/03 – 20.00 h) dóna a conèixer un estol de dones compositores que va aconseguir una gran reputació i respecte a les corts italianes o als convents durant aquest període.

El Cread(on)es 2024 es tanca amb l’itinerari Dona et labora (09/03 – 10.00 h), una ruta pels carrers de la Barcelona gremial, passant per l'època de les Indianes i durant tota la revolució industrial, la feina de les dones es considerava accessori i complementari. Des del barri del Raval fins al barri de Sant Pere milers de dones, durant més de set-cents anys, van treballar igual que els homes però patint discriminació salarial, segregació de les ocupacions i exaltació del treball masculí.

Pera més informació, consulteu el programa complet en PDF.

Activitats relacionades