52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Crim sense càstig? Alternatives a la justícia punitiva

Aquesta activitat forma part del projecte en xarxa:
CC El Sortidor
04/05/2023
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Amb Aida C. Rodríguez i Mireia Salazar

Com plantejar respostes als conflictes que posin la reparació al centre?

Tenim incorporat el càstig com una via habitual per resoldre els conflictes, però potser hi ha altres camins que ens apropen més a la pau i a la justícia. En aquesta sessió reflexionarem sobre altres vies que ofereixin justícia i respostes a les persones que hagin patit un delicte o altres formes de dany. És possible un món sense presons? Podem construir altres formes de justícia que posin la reparació del dany per davant de la punició?

CC El Sortidor
Dijous, 4 de maig, a les 19.00 h
Modera: Marta Ballesta i Senabre
Reserves
>> Llegiu-ne la crònica a la revista Núvol <<


Aida C. Rodríguez
Directora de l’Àrea de Drets Socials i Justícia Restaurativa del Síndic de Greuges de Catalunya
Doctora cum laude amb la tesi “La justícia restaurativa: una transformació ètica de la justícia penal tradicional”. Ha treballat principalment sobre qüestions relacionades amb justícia restaurativa, drets humans i sistema penal, justícia social, educació i ètica.

Mireia Salazar i Gabarró
Advocada en l’àmbit del dret penal i penitenciari d'Irídia
Advocada membre de l’associació Irídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans, en la qual és la responsable de la línia de privació de llibertat. És experta en litigi estratègic com a eina de transformació social i en polítiques públiques vinculades amb la seguretat i el sistema penal.

Marta Ballesta i Senabre
Periodista
Llicenciada en Humanitats i Periodisme, màster en Món Àrab i Islàmic i postgrau en Direcció de Comunicació i Imatge Corporativa. Ha treballat a Catalunya Ràdio, iCat FM, RNE - Ràdio 4, la XTVL i, actualment, a betevé. També ha estat professora col·laboradora del Màster de periodisme i comunicació digital de la UOC, ha exercit en el tercer sector i ha estat implicada en diversos projectes culturals, especialment d’art urbà.

Activitats relacionades