52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

De pel·lícula: parlem de dones

CC Cotxeres Borrell
31/01, 28/02 i 14/03/2019
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

Tres films que mostren dones que han obert camí

El CC Cotxeres Borrell programa trimestralment el cicle De pel·lícula. Un dijous al mes es projecta una pel·lícula precedida per una activitat complementària per situar el llargmetratge, bé sigui un taller o bé una tertúlia.

El cicle cinematogràfic del primer trimestre de l'any es titula Parlem de dones. I és que el seu objectiu és el de donar veu a les dones de la societat actual, mostrant la visió que tenen del món i les passes fetes, silenciades tot sovint, de gran impacte a la societat d'avui en dia. Les dones segueixen avançant i des de l'equipament de Sant Antoni es vol retre un homenatge a les dones valentes, intel·ligents, fortes i lluitadores que han obert camí fins al dia d'avui a través de la projecció de tres films:
 
 
Dones del segle XX

31/01 – 19.30 h
Són les acaballes dels anys 70 i tres dones exploren l'amor i la llibertat a Califòrnia. Amoïnada pel seu fill de 15 anys, demana ajuda a dues dones més joves: una artista punk i una tercera veïna provocadora. Tres dones diferents, tres generacions marcades per pensaments ètics, visions polítiques, referents artístics i antecedents filosòfics completament diferents. El primer dels tres films del cicle està inspirada en part de la infantesa del seu director Mike Mills.
Per ambientar la cinta, la guionista, docent, analista de ficció i doctora en filosofia política Nataliya Kolesova presentarà la conferència Un viatge generacional. El cinema i el simbolisme femení (18.00 h).

 
Figures ocultes
28/02 – 19.30 h
Dirigida l'any 2016 per Theodore Melfi i protagonitzada per Taraji P. Henson, Octavia Spencer i Janelle Monáe, narra la història de tres brillants científiques afroamericanes treballadores a la NASA: Katherine Johnson (matemàtica), Dorothy Vaughan (també matemàtica) i Mary Winston Jackson (enginyera aeroespacial a més de matemàtica) a l'inici dels anys 60, coincidint de ple amb la carrera espacial i enmig de la lluita pels drets civils als Estats Units d'Amèrica.
Prèviament hi haurà la xerrada Sense elles no hi ha camí (18.00 h) a càrrec de Sofia Osorio, graduada en química, enamorada de la ciència i membre de BCNspiracy.

 
Carol
14/03 – 19.30 h
Nova York, anys 50. Dues dones, una d'elles casada infeliçment, entre les quals sorgeix una atracció immediata que canviarà les seves vides per sempre. Estrenada l'any 2015 i basada en la novel·la de Patricia Highsmith The price of salt, va guanyar múltiples premis internacionals com els Oscar, BAFTA i Globus d'or entre més, premiant les actuacions de Cate Blanchett i Rooney Mara, actrius principals del film.
La projecció s'acompanya de la conferència Visibilitat lèsbica sense drama, és possible? (18.00 h) a càrrec d'Elena Longares, activista lesbiana i LGTBI, membre de LesBicat.

 
Tant les projeccions com les xerrades prèvies són gratuïtes. Com que l'aforament és limitat, cal reservar entrades a partir de la setmana anterior des del web del centre, telefonant al 933 248 350 o bé presencialment al taulell d'informació del CC Cotxeres Borrell.

Activitats relacionades