52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Desembre solidari amb les persones sense llar

CC El Coll - La Bruguera
10, 14, 15/12/2019 i fins al 06/01/2020
 • Art i exposicions
 • Ciències socials
 • Divulgació
 • Música

Viuen al carrer perquè volen?

El mes de desembre és un període de celebracions i grans despeses generalitzades. Alhora, esdevé una època de reflexió que tot sovint desemboca en campanyes de solidaritat per a les persones més desafavorides. La Marató de la Televisió de Catalunya, El Gran Recapte de la Fundació del Banc dels Aliments, les recollides de joguines per a la nit de Reis...

Els diversos Centres Cívics de Barcelona se sumen cada any en alguna d'aquestes iniciatives, bé siguin organitzades des del Districte corresponent, bé siguin preparades des de l'equipament mateix. Aquest és el cas del Desembre solidari del CC El Coll – La Bruguera, que quan arriben aquestes dates, des de fa una bona colla d'anys, posen el focus en diverses causes solidàries.

Enguany, centren la iniciativa en les persones sense sostre en col·laboració amb la Fundació Arrels, la Fundació ASSIS, l'associació Lola no estàs sola, la Coral Mare de Déu del Coll i l'orquestra Musicus entre el 10 de desembre i el 6 de gener. La inauguració del cicle serà una taula rodona (10/12 – 19.00 h) amb representants de totes les entitats participants per donar a conèixer la feina que porten a terme.

L'exposició fotogràfica Viuen al carrer perquè volen? (del 10/12/19 al 06/01/20), a càrrec de la Fundació Arrels, vol fer visibles les persones sense llar, sensibilitzar la societat del problema del sensellarisme i mostrar d'una manera diferent el significat de viure al carrer. Per tal de canviar els prejudicis que es puguin tenir envers aquestes persones, el primer pas és canviar la mirada.

Paral·lelament, el dibuixant Miquel Fuster exposa una sèrie d'il·lustracions, testimoni de la seva vida al carrer durant molts anys, publicada en algunes novel·les gràfiques. La presentació serà el dia 19 de desembre a les 19.00 h.

L'associació Lola no estàs sola és un projecte feminista sorgit a Nou Barris que té per objectiu acompanyar aquelles dones que no tenen un habitatge on viure en el camí per revertir aquesta situació, empoderant-les i sensibilitzant el teixit social. Tant si voleu conèixer el projecte com si voleu donar-los un cop de mà, apunteu-vos a la jornada solidària amb les sense sostre (14/12 – 20.00 h) que inclou concerts i més activitats.

El cicle es complementa amb el tradicional concert solidari (15/12 – 18.00 h) a càrrec de la Coral Mare de Déu del Coll i l'orquestra de flautes Musicus en benefici del Banc dels Aliments del barri. L'entrada, com no podia ser d'altra manera, és una aportació en forma de llet, oli, llegums secs, arròs, pasta...

A més a més, com cada Nadal, el CC El Coll – La Bruguera se sumen a la campanya de recollida de joguines noves per a famílies del barri.

Activitats relacionades

 • Noves dates del programa educatiu del Sant Andreu Contemporani

  On:
  CC Sant Andreu
  Quan:
  14/12/19, 10/01, 18/01, 07/02, 22/02, 06/03, 21/03, 18/04 i 16/05/2020
 • Concerts d’hivern a la Vil·la Urània

  On:
  CC Vil·la Urània
  Quan:
  11, 18 i 25/01/2020
 • Cinema, teatre, música, circ... de tot i per a tothom!

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Fins al 17/01/2020