52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Dia Mundial de l’Aigua

CC Can Deu, CC L'Elèctric i CC Vallvidrera - Vázquez Montalbán
14, 18 i 25/03/2023
  • Divulgació
  • Familiar
  • Rutes i visites

Enguany té per objectiu accelerar el canvi per resoldre la crisi de l’aigua

El 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua. Fa trenta anys que l’Assemblea de les Nacions Unides va establir aquesta data per inspirar a la gent de tot el món a aprofundir sobre els problemes relacionats amb l'aigua i a prendre mesures per marcar la diferència. Si l’any passat la jornada se centrava en les aigües subterrànies i l’anterior en la valoració d’aquest bé preuat, aquest 2023 té per objectiu principal accelerar el canvi per resoldre la crisi de l’aigua i el sanejament.

Amb les expectatives d’una primavera poc plujosa, en plena sequera persistent i amb la necessitat d’estalvi d’aigua, la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona organitzem un seguit d’activitats per continuar obrint els ulls a la societat sobre l’estat dels recursos hídrics o que prenen l’aigua com a inspiració.

 
Conferència Més clar que l’aigua
CC Can Deu
14/03 – 18:30 h

Sabies que la indústria tèxtil és la responsable del vint per cent de la contaminació de l’aigua mundial? Sabies que la producció d’un sol parell de texans consumeix aproximadament deu mil litres d’aigua, quantitat que de mitjana beu un adult en quinze anys? Parlem sobre els procediments de la indústria tèxtil i el seu impacte en la natura.

Ferum, sabó i perfum
CC L'Elèctric
25/03 – 10:30 h

Una ruta que explica la història de la higiene en les seves diferents modalitats: religiosa, personal, urbana, sexual i sanitària. També es tracta l'ús i gestió de l'aigua al llarg de la història per tal d’assolir un nivell higiènic salubre.

 
El CC L’Elèctric, el CC Vallvidrera – Vázquez Montalbán, el Centre d’Informació del Parc Natural de Collserola i el Casal de Barri Can Rectoret organitzen la jornada L’aigua que sona al Pantà de Vallvidrera i a la Casa del Guarda. Les activitats comencen a les 11:00 h.

Empantanats
11:00 h
(inscripcions al Punt d’informació, el mateix dia de l’activitat)
Scape room al voltant del pantà. El coneixement i la destresa us ajudà a conèixer la vida d'aquest espai i podreu col·laborar en la conservació i millora de la zona.

La vida és bona si l’aigua sona
11:00 h
Aquest audiovisual té l’origen en l’enregistrament del so de l’aigua d’algunes fonts de Collserola, realitzat en comunitat per la gent de la zona. Els sons de l’aigua com la pluja, els rius o les onades del mar evoquen records sensorials que es mantenen per tota la vida. Els sons recollits i les imatges són un homenatge a aquests records associats a les fontades com la de Santa Bàrbara, la de Sant Ramon, la desapareguda dels Pins, la de l’Espinagosa, la de Can Llevallol i la de Sant Tomàs.

Aquòfon: música, ciència i natura
12:00 h, tres sessions
(inscripcions a la Casa del guarda, el mateix dia de l’activitat)

Sabeu què és un aquòfon? És un instrument electrònic innovador activat per la percussió líquida. Si voleu gaudir d’una estona relaxant i màgica escoltant aquest original artefacte, ja ho sabeu! Aquesta activitat se celebra a la Casa del guarda del pantà de Vallvidrera.

On, com l’aigua?
12:00 h
Espectacle a càrrec de la Nat La Toli Clown. Un bon dia es desperta i inicia la rutina matinal. Tot sembla que segueix el seu curs, però... no té aigua! Què farà per obtenir-ne? Aproximació infantil a temes quotidians de gran importància per la sostenibilitat i la supervivència del nostre planeta. On, com, aigua? és una proposta distesa i divertida al voltant de la importància de l'aigua i el seu ús en el dia a dia.

Activitats relacionades