52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Divendres acústics

CC Matas i Ramis
15, 22, 29/05, 05, 12, 19, 26/06, 03, 10 i 17/07/2020
  • Música

Aquestes propostes ja han passat

Obriu el cap de setmana amb música

El CC Matas i Ramis s'ha caracteritzat, des dels primers moments, com un dels equipaments de la xarxa de Centres Cívics de Barcelona que més treballa a favor de la música, centrant-se en la cançó d'autor. Des de l'any 1997 organitza el Concurs de Cantautor/es d'Horta – Guinardó, el més antic de Catalunya.

Ara, i fins a final de juny, ens proposa descobrir alguns artistes vinculats al concurs a través de la seva música. Cada divendres, a les 19.00 h, podem gaudir d'un concert en directe des del seu canal de YouTube. Quina millor manera trobeu de començar el cap de setmana? Agafeu lloc al sofà, que tenim música per estona!

Yuhniversia, la inclassificable guanyadora del 19è concurs, va ser la primera a actuar als Divendres acústics. Hi va presentar Partículas, el seu primer disc on explica la seva visió de l'univers. Darrere seu vam poder gaudir de la mediterranïetat de la Raquel Lúa (22/05), la vencedora de l'any 2017.

Segueix l'actuació del duet valencià format per la Laura Esparza i en Carlos Esteban. Portaran Mare natura (29/05 – 19.00 h), el seu primer disc ple de força i sensibilitat. Íntim i personal, integra pinzellades electròniques amb la guitarra i la veu.

El primer divendres de juny és el torn de El Sobrino del Diablo (05/06 – 19.00 h). Vinculat des de la primera edició del Concurs de Cantautor/es d'Horta – Guinardó i guanyador ara fa vint anys, ja té editats més de quinze discos d'on destaquen les lletres satíriques i plenes d'humor.

La setmana següent, podreu descobrir la cantautora i poeta Mabel Flores (12/06 – 19.00 h). Finalista en l'edició 2019 del concurs, la seva música és la confluència de diferents gèneres que transiten entre la música mediterrània, ritmes llatins, aires del sud i el pop sumats a unes lletres fresques i honestes, escrites generalment des de la crítica social i carregades de força, senzilles i directes.

La música d'en Dani Tejedor (19/06 - 19.00 h) és la que sonarà el divendres posterior. L'any 2017, i amb una llarga carrera musical a l'esquena, va iniciar un nou camí com a cantautor. Portarà els temes del seu primer disc Cuerpo de ciudad i alguna primícia del segon, que veurà la llum aquest estiu.

Passat Sant Joan, cantarà Victòria Quingles (26/06 - 19.00 h). Coneguda per les versions de la Nova Cançó, la cantautora mallorquina ha publicat l'àlbum Nuredduna, un seguit de poemes musicats per ella i arranjats pel compositor Carles Cases on s'hi combina la veu i el piano d'una manera íntima i minimalista.

Els Divendres acústics del mes de juliol arrenquen amb la proposta de la Lia Sampai i l'Adrià Pagès (03/07 - 19.00 h). La fada ignorant, el seu primer treball discogràfic, desgrana a través de la guitarra i la veu com a protagonistes, un repertori de ressons mediterranis. Un seguit de petites històries i instants fugissers que connecta amb l'essència de les coses menudes.

Opoloh (10/7 - 19.00 h), tercer en la darrera edició del concurs, es nodreix de vàries influències musicals com el reagge, punk o rock i es caracteritzada per unes líriques poètiques que contenen una crítica implícita dels problemes actuals.

Tancarà el cicle musical en línia la cantautora Gessamí Boada​ (17/07 - 19.00 h). White flowers, el seu primer disc de la cantant i compositora és un àlbum d'onze temes propis que flueixen entre el pop i el jazz.

Tots els concerts els podeu sentir gratuïtament des del canal de YouTube del CC Matas i Ramis o recuperar-los quan en tingueu ganes!

Activitats relacionades