52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Diversitat de cultes a Horta-Guinardó

CC Matas i Ramis, CC Teixonera, CC Casa Groga i CC Guinardó
17, 25/02, 02 i 10/03/2021
  • Rutes i visites

Descobriu quatre creences religioses que conviuen a Barcelona

El Servei de Convivència i Interculturalitat d'Horta-Guinardó, de bracet amb quatre centres cívics del districte, proposen un seguit de visites per donar a conèixer diversos espais de culte. La millor manera de conèixer-los és acostar-s'hi, entrar-hi, visitar-los, preguntar i tenir l'oportunitat de parlar amb les persones que hi freqüenten i s'hi reuneixen.
 
 
Església evangèlica La Bisbal
CC Matas i Ramis
17/02 – 18.00 h

L'Església Evangèlica és una de les comunitats protestants més antigues de Catalunya. Les comunitats evangèliques tenen trets diferencials envers les esglésies catòliques. Aquesta particularitat convida a reflexionar que no hi ha una única forma de viure la fe cristiana. Si voleu conèixer els elements en comú entre uns i altres, visiteu l'Església Evangèlica La Bisbal on hi haurà un diàleg obert amb els fidels. El punt de trobada és a l'Església Evangèlica (c/ Mascaró, 54 bis).
 
 
Centre Cultural Islàmic del Carmel
CC Teixonera
25/02 – 18.00 h

L'islam és una religió abrahàmica monoteista basada en l'Alcorà. Va ser fundada al segle VII i té 1.300 milions de fidels a tot el món. Voleu saber qui era el profeta Mahoma i quin son els cinc pilars de l'Islam? Visiteu el Centre Islàmic del Carmel per conèixer en profunditat i descobrir de primera mà totes les particularitats d'aquesta fe. El CC Teixonera és el punt de trobada per a la visita.
 
 
Centre budista Kagyu Samye Dzong
CC Casa Groga
02/03 – 17.00 h

El budisme neix fa uns dos mil sis-cents anys a l'Índia És una de les religions més conegudes del planeta i amb més nombres de seguidors, però no tothom sap què és en el que realment creuen els seus adeptes. Qui és Buda i quines són les pràctiques fonamentals d'aquesta creença? Descobriu el Kagyu Samye Dzong, un dels tres centres budistes del Districte d'Horta-Guinardó. Al final es podrà assistir a una cerimònia budista. (Punt de trobada: c/ Rambla de la Muntanya, 97 a les 16.45 h)
 
 
Centre Zen Nalanda
CC Guinardó
10/03 – 18.00 h

La paraula zen significa meditació i defineix una de les escoles budistes on es practica la meditació asseguda. El Zen va ser ensenyat per Buda a l'Índia, posteriorment va ser introduït a la Xina i al Japó. El Centre Zen Nalanda obre les portes i explica les seves ensenyances i les pràctiques que segueixen. Punt de trobada al CC Guinardó.
 
 
Les inscripcions són gratuïtes, però cal reservar prèviament al web de cada centre cívic. Si teniu la reserva feta i finalment no vindreu, cancel·leu la inscripció per tal que algú altre pugui fer la visita. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades