52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Diversitat de cultes a Horta-Guinardó

Centres civics d'Horta - Guinardó
19/01, 07, 15/02, 02 i 03/03/2023
  • Rutes i visites

Visiteu cinc espais religiosos de Barcelona

El Servei d'Interculturalitat d'Horta – Guinardó i els centres cívics del mateix districte us proposen un seguit de visites per diferents centres de culte. Conèixer la diversitat de creences que conviuen a Barcelona és una bona manera de trencar barreres culturals i lluitar contra els prejudicis. Les cinc visites són gratuïtes i cal inscriure’s uns dies abans.

Centre Sufí Naqshbandi Haqqani
CC Guinardó
19/01 – 18:00 h

El sufisme és una de les formes de viure l'Islam. Aquesta religió té un rerefons espiritual molt potent on expressions artístiques com la música, la poesia i la dansa tenen un paper molt important. Si teniu ganes de saber en què consisteix aquesta pràctica espiritual i de conèixer-la de primera mà, apunteu-vos a la visita. Punt de trobada al centre de culte (c/ Pere Llobet, 3).

Centre Zen Nalanda
CC Casa Groga
07/02 – 18:00 h

La paraula zen significa meditació i defineix una de les escoles budistes on es practica la meditació asseguda amb l’objectiu d’assolir la il·luminació interior o satori. El Zen va ser ensenyat per Buda a l'Índia, posteriorment va ser introduït a la Xina i al Japó. El Centre Zen Nalanda obre les portes i explica les seves ensenyances i les pràctiques que segueixen. Punt de trobada al centre de culte (c/ de l’Agregació, 44).

Comunitat Jueva Bet Shalom
CC El Carmel
15/02 – 18:00 h

La religió jueva és la més antiga de les tres grans religions monoteistes. Es calcula que avui en dia hi ha uns catorze milions de fidels arreu del món, que creuen que només hi ha un Déu. El llibre sagrat és la Torà o Pentateuc, els cinc llibres de Moisès. A través de la visita a la Comunitat Jueva Bet Shalom (c/ de l’Avenir, 24), descobrireu com viuen les doctrines i festivitats.

Temple Hare Krixna
CC Teixonera
02/03 – 18:00 h

El corrent espiritual de l’hinduisme Hare Krixna o la Societat Internacional per a la Consciència de Krixna, originat a l’Índia i amb més de quatre-cents espais de culte arreu del planeta, , basa el seu credo en la devoció i adoració d’una de les divinitats hinduistes. Un dels principis fonamentals més coneguts de la pràctica espiritual és el vegetarianisme. Al temple situat al centre de Barcelona podràs descobrir més coses al voltant d’aquest culte mil·lenari. Punt de trobada al centre de culte (Plaça Reial, 12).

Centre Islàmic del Carmel
CC Matas i Ramis
03/03 – 18:00 h

L'islam és una religió abrahàmica monoteista basada en l'Alcorà. Va ser fundada al segle VII i té 1.300 milions de fidels a tot el món. Voleu saber qui era el profeta Mahoma i quin son els cinc pilars de l'Islam? Visiteu el Centre Islàmic del Carmel per conèixer en profunditat i descobrir de primera mà totes les particularitats d'aquesta fe. Punt de trobada al centre de culte (Pg. de la Mare de Déu del Coll, 173).

Activitats relacionades