52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Diversitats de culte a Horta-Guinardó

CC Carmel, CC Casa Groga, CC Guinardó, CC Matas i Ramis i CC Teixonera
18, 21/01, 06, 26/02 i 12/03/2020
  • Rutes i visites

Descobriu cinc espais religiosos del districte

Ara que estem en plena època de Nadal, la festa més important de la comunitat cristiana de catòlics, protestants i ortodoxes i que celebrem creients i no creients, volem obrir els ulls a altres creences religioses que conviuen a Barcelona.

Durant el primer trimestre de 2020, el Servei de Convivència i Interculturalitat d'Horta-Guinardó, de bracet amb els cinc centres cívics del districte, proposen un seguit de visites per donar a conèixer diversos espais de culte. La millor manera de conèixer-los és acostar-s'hi, entrar-hi, visitar-los, preguntar i tenir l'oportunitat de parlar amb les persones que hi freqüenten i s'hi reuneixen. Les cinc visites són gratuïtes i cal reservar plaça prèviament inscrivint-vos des del web de cada equipament, per telèfon o per correu electrònic.
 
 
Centre sufí Naqshbandi Haqqani
CC El Carmel
18/01 – 10.45 h

El sufisme és una de les formes de viure l'Islam. Aquesta religió té un rerefons espiritual molt potent on expressions artístiques com la música, la poesia i la dansa tenen un paper molt important. Si teniu ganes de saber en què consisteix aquesta pràctica espiritual i de conèixer-la de primera mà, apunteu-vos a la visita. El grup es troba al CC El Carmel per anar caminant fins al centre sufí.
 
 
Kagyu Samye Dzong
CC Guinardó
21/01 – 17.15 h

El budisme neix fa uns dos mil sis-cents anys a l'Índia És una de les religions més conegudes del planeta i amb més nombres de seguidors però no tothom sap què és en el que realment creuen els seus adeptes. Qui és Buda i quines són les pràctiques fonamentals d'aquesta creença? Descobriu el Kagyu Samye Dzong, un dels tres centres budistes del Districte d'Horta-Guinardó. Al final es podrà assistir a una cerimònia budista. El CC Guinardó és el punt inicial de trobada.
 
 
Centre Zen Nalanda
CC Casa Groga
06/02 – 17.45 h

La paraula zen significa meditació i defineix una de les escoles budistes on es practica la meditació asseguda. El Zen va ser ensenyat per Buda a l'Índia, posteriorment va ser introduït a la Xina i al Japó. El Centre Zen Nalanda obre les portes i explica les seves ensenyances i les pràctiques que segueixen. Punt de trobada al centre Zen Nalanda (c/ Agregació, 44).
 
 
Església Evangèlica La Bisbal
CC Matas i Ramis
26/02 – 18.00 h

L'Església Evangèlica és una de les comunitats protestants més antigues de Catalunya. Les comunitats evangèliques tenen trets diferencials envers les esglésies catòliques. Aquesta particularitat convida a reflexionar que no hi ha una única forma de viure la fe cristiana. Si voleu conèixer els elements en comú entre uns i altres, visiteu l'Església Evangèlica La Bisbal on hi haurà un diàleg obert amb els fidels. El punt de trobada és a l'Església Evangèlica (c/ Mascaró, 54 bis).
 
 
Centre Islàmic del Carmel
CC Teixonera
12/03 – 18.00 h

L'islam és una religió abrahàmica monoteista basada en l'Alcorà. Va ser fundada al segle VII i té 1.300 milions de fidels a tot el món. Voleu saber qui era el profeta Mahoma i quin son els cinc pilars de l'Islam? Visiteu el Centre Islàmic del Carmel per conèixer en profunditat i descobrir de primera mà totes les particularitats d'aquesta fe. El CC Teixonera és el punt de sortida de la visita.

Activitats relacionades