52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: El que la Walaa vol

CC Ateneu Fort Pienc, CC Casa Elizalde i Auditori Sant Martí
14, 19 i 20/11/2019
  • Cinema

La jove palestina que posa en dubte tot allò que l'envolta

Al camp de Balata, creat l'any 1950 per les Nacions Unides per tal de donar refugi als habitants expulsats de Cisjordània, hi viuen en menys de 2 km2 unes 30.000 persones. Entre elles, la jove Walaa Khaled Fawzy Tanji que només té quinze anys. Valenta i obstinada, ha decidit que vol entrar a les forces de l'Autoritat Nacional Palestina. Però les proves no són pas fàcils de superar. Si aconsegueix passar-les, es convertirà en una de les poques dones policies del seu país.

En una família on la mare ha passat vuit anys a la presó condemnada per ajudar a un terrorista i un germà petit que vol apuntar-se a la lluita que es viu cada dia als carrers de Balata, les contradiccions internes de la Walaa afloren en més d'una ocasió, així com la lluita en contra de la perspectiva negativa de futur del seu entorn i del món en general.

What Walaa wants (2018), el documental del mes de novembre proposat per DocsBarcelona, segueix els passos de la jove palestina durant els sis anys que dura la seva formació. Després de tot aquest temps, podrà acomplir el seu somni de llicenciar-se com a policia?

La canadenca Christy Garland, directora del film, ha dirigit curtmetratges de ficció i documentals premiats i aclamats per la crítica. Sovint treballa amb coproduccions dels països nòrdics. Amb distribució per tot el món, les pel·lícules de Garland ofereixen un fort component dramàtic, de caràcter punyent i transformador amb temàtiques universals. El seu darrer treball ha obtingut diverses nominacions a festivals especialitzats de tot el món, així com ha estat premiat al Canadà, Estats Units d'Amèrica, Escòcia, Irlanda i Bulgària, a més d'emportar-se el premi del públic a la 22a edició del Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona d'enguany.

A les pantalles dels centres cívics es podrà veure en tres ocasions. La primera, al CC Ateneu Fort Pienc (14/11 – 19.30 h), seguida per la projecció al CC Casa Elizalde (19/11 – 19.00 h) i finalitzant a l'Auditori Sant Martí (20/11 – 20.00 h). Les tres sessions tenen entrada gratuïta que cal reservar amb antel·lació des dels webs corresponents.

Activitats relacionades