52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: El secreto del doctor Grinberg

CC La Casa Elizalde, CC Ateneu Fort Pienc i Auditori Sant Martí
20, 22, 29/09 i fins al 07/10/2022
  • Cinema
  • Divulgació

Un film trepidant sobre la desaparició de «l’Eisntein de la consciència»

El 12 de desembre de 1994, la família del doctor Grinberg l’esperava per celebrar el seu 48è aniversari. Ell, però, no va s’hi va presentar mai. I des d’aleshores que no se n’ha sabut mai més res...

El doctor mexicà Jacobo Grinberg, neurofisiòleg i psicòleg, estava en el punt àlgid de la seva carrera quan va desaparèixer sense deixar cap rastre. Els seus estudis se centraven en la ment humana i l’activitat cerebral. Va arribar a publicar més de cinquanta llibres al voltant de la consciència, la parapsicologia, la meditació, la telepatia, les disciplines orientals o el xamanisme mexicà, aplicant-hi el mètode científic per mirar d’entendre el "món màgic". Alguns el van considerar "l’Einstein de la consciència" per com va pretendre canviar la relació entre la ciència i la consciència. D'altres, el van criticar de manera implacable.

La seva absència sobtada ha donat peu a múltiples hipòtesis i teories conspiratives com l’abducció per part dels extraterrestres, el segrest de la CIA o l’FBI o que fos víctima d’un crim passional. El director del film Ida Cuéllar ha dedicat set anys de la seva vida a investigar el cas. En la pel·lícula, que es va estrenar l’any 2020, s’hi presenten proves desconegudes i es reescriu la crònica dels dies abans de la desaparició del doctor Grinberg, en un muntatge d’allò més vibrant.

A les pantalles de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, el Documental del mes de setembre es podrà veure al CC La Casa Elizalde (20/09 – 19.00 h), Auditori Sant Martí (22/09 – 19.00 h) i  CC Ateneu Fort Pienc (29/09 – 19.00 h). A més a més, l’Auditori Sant Martí permet visualitzar el document en línia entre el 23/09 i el 07/10. L'entrada és gratuïta, com sempre, però cal que reserveu plaça al web de cada equipament.

Si teniu entrades reservades i finalment no vindreu, si us plau, retorneu-les per tal que algú altre les pugui fer servir. Aquí us n'expliquem el procés.

Activitats relacionades