52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Documental del mes: The letter

CC La Casa Elizalde, CC Ateneu Fort Pienc i Auditori Sant Martí
16 i 18/03/2021
  • Cinema

La sorprenent història entre una àvia i el seu nét amaga un poder femení indestructible

En Karisa, un jove kenià, torna cap a Mombasa així que la família li explica que la vida de la seva àvia, de noranta-cinc anys, està en perill. I no és que s'hagi posat malalta o que per edat li quedin pocs dies, no. El problema és que algú l'acusa de ser una bruixa i que les criatures de la família es moren per culpa seva!

Parlant amb els membres de la família, en Karisa descobrirà que l'instigador que l'amenaça no el té gaire lluny, ja que és un dels oncles. El motiu? Quedar-se les terres de la nonagenària. Però la seva àvia no és l'única anciana acusada. Una barreja frenètica de consumisme i cristianisme està girant centenars de famílies en contra de la gent gran, qualificant-les de practicar bruixeria com un mitjà per robar-los les possessions.

Mentre en Karisa es mou delicadament entre les seves ties i oncles enfrontats, l'amor per l'àvia supera el perill imminent de les terribles acusacions. El subestimat poder de les dones, juntament amb la resistència de la família i la comunitat, brilla per sobre de tot, malgrat l'amenaça creixent de l'avarícia i l'alienació intergeneracional.

Dirigida a quatre mans entre en Christopher King i la Mala Lekow, líder de la banda Maia & The Big Sky i que també signa la banda sonora, The letter (Kenya, 2019) és una pel·lícula filmada durant sis anys amb un ritme suau i d'una proximitat increïble.

El documental del mes de març, precandidata per als premis Oscar 2021 i amb una menció especial al DocsBarcelona Film Festival 2020, es pot veure gratuïtament al CC La Casa Elizalde (16/03 – 19.00 h / Inscripcions: 12/03), a l'Auditori Sant Martí (18/03 – 19.00 h / Inscripcions: 08/03 a les 09.00 h) i mitja hora més tard al CC Ateneu Fort Pienc (18/03 – 19.30 h / Inscripcions: 15/03).

Cal que reserveu entrades al web de cada equipament. Si teniu la reserva feta i finalment no vindreu, cancel·leu la inscripció per tal que altres persones puguin accedir-hi. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades